Napi Ige és Gondolat Imádkozva a Lélek általVasárnap

Napi Ima2 imádkozás /layout/img/logo.png

Máj
19
Napi Ige és Gondolat Imádkozva a Lélek által Vasárnap
Imádkozva a Lélek által
„…imádkozván Szentlélek által…” (Júd 20).
Sokféleképpen imádkozunk Szentlélekért. Ez jó dolog. De többet kellene! Most Júdás apostol a Szentlélekért való imádkozásunknak egy különös formáját tárja elénk.
Manapság nagyon nagy szükség van Isten Szentlelkének a munkájára. Lk 11,13 is arra hívja fel a figyelmünket, hogy a Szent Lelket kérni kell az Atyától.
Ő egy isteni Személy. Egy olyan isteni Személy, Aki „bennünk akar lakni.” (Holland keresztelési formula).
Mi történik életünkben, ha a Szentlélek bennünk lakozást vesz? Akkor meg fogjuk érteni, hogy a mi testünk a Szentlélek temploma, egy olyan hely, ahol a Lélek jól szeretné érezni magát. A szívünkből egyre nagyobb területet vesz birtokba azáltal, hogy egyre jobban megismertet bennünket Jézus Krisztussal. Az Úr Jézusról tesz bizonyságot nekünk. Így leszünk Isten Lelke által egységben Krisztussal. Krisztusi lelkület lesz bennünk. S ekkor már fontosnak tartjuk, hogy imádkozzunk Szentlélekért. Imádkoztunk mi akkor is, amikor még nem volt olyan erős a hitünk, de csak úgy magunktól. Ahogy mi gondoltuk. Ahogy jónak láttuk. Ám Isten Szentlelkét nem kértük. Amikor igaz hitre jutottunk, a mi imádságaink egészen megújultak Jézus Krisztus által, aki ígéretéhez híven, elküldte nekünk a Szentlelket. Ez az a Lélek, Aki „esedezik érettünk kimondhatatlan fohászkodásokkal.” (Róm 8,26/b). A Lélek „Isten szerint esedezik a szentekért.” (Róm 8,27/b). Érted is!
(Biharszentjános, Csomay Árpád)
***
Imádság:
Jöjj, ó, áldott Szentlélek, töltsd be az én életemet, hogy Krisztust követve munkálkodhassak az Atya dicsőségére. Ámen.
***
A nap gondolata:
„Imádságunk akkor helytálló, ha a Lélek jelen van benne, mégpedig úgy, mint Jézus Krisztus Lelke. Az Ő Lelke megtisztítja imádságunkat minden tisztátalan gondolattól.” (C. Trouwborst).
Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."