Napi Ige és GondolatIma nehézségek idején

Napi Ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

Márc
30

„Mert te vagy Uram, reménységem, te vagy Uram, bizodalmam ifjúkorom óta. Te voltál támaszom születésem óta, te hoztál ki anyám méhéből, téged dicsérlek szüntelen.” (Zsoltárok 71:5-6)

Valóban egy öregembernek az imádsága lenne ez a zsoltár? Ha jobban belegondolunk akkor, amit olvasunk egy élethelyzetet, lelkiállapotot mutat be, nem csak egy élete végén levő öregember imádsága, hanem valamennyiünké, aki az élet sűrűjében van, akinek az életére törnek, még azt is híresztelik róla, hogy Isten elhagyta, küzd a testi erőtlenséggel, és még olyat is mond: sok nyomorúságot és bajt láttattál velem Uram. De mégis képes hálát adni és zengedezni az élő Istennek, nem roskad össze az élet küzdelmeiben, nem vádaskodik. Egy ember, aki átgondolja egész életét és szíve hálával van tele.

S valljuk be, mi oly gyakran csak kisebb-nagyobb időszakokban tudunk gondolkodni, nem az egész életünket visszük Isten elé, azt se tudjuk, hogy mi lesz holnap, vagy a jövő héten szerdán, vagy a nyáron. Van még néhány percem, de aztán mennem kell, mert holnap munka, nem maradhatunk sokáig… és ehhez hasonló mondatokkal éljük mindennapjainkat. Ahogy Ady Endre mondja: „..most perc-emberkék dáridója tart…” Sokszor csak „rövid távon” gondolkodunk. Pedig nem mindegy, hogy milyen távlatokban, lelki szemeinkkel mit látunk és láttatunk. A zsoltáros végigtekintett, kitekintett az egész életére. Benne van az egész élete, számon tartja Isten milyen csodákat tett vele.

Repülőgépen ülve, vagy hegytetőről, kilátóból, madárlesből kitekintve szép a látvány. Messzire látunk, látjuk mindazt, amit Isten nekünk adott, óriási ajándék. S bizony csak sokszor ilyen különleges pillanatokban tudunk visszatekinteni az életünkre, ritkán adatik meg az embernek. Adj hálát életed pillanataiért, örömeiért és nehézségeiért! (Nagyné Bakó Katalin, Berettyóújfalu-Szentmárton)

*****************************************************

Imádság: 

Uram, bár megviselnek az élet küzdelmei, nehézségei, sokszor elgyengülök, de te erőt adsz és nem dobsz el magadtól. Köszönöm Uram, hogy számon tartasz engem is! Ámen

 ***************************************************************

A nap gondolata:

Amikor jelentős változásokkal szembesülünk, úgy gondolhatunk ezekre, mint szent kalandokra. Bárhová is megyünk, Isten már ott van, és élményeket készít nekünk.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Promoted products

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."