Napi Ige és Gondolat Igazi vagyonKedd

Napi Ima2 imádkozás /layout/img/logo.png

Aug
09
Napi Ige és Gondolat Igazi vagyon Kedd
Igazi vagyon
„A foglyokkal is együtt szenvedtetek, és vagyonotok elrablását is örömmel fogadtátok, mivel tudtátok, hogy nektek értékesebb és maradandóbb vagyonotok van.” (Zsidókhoz írt levél 10,34)
Mi az igazi érték életünkben? Mi az, amiért képesek vagyunk sokat áldozni, sokat dolgozni? Mindannyian tudjuk, hogy földi vagyonunk veszendő, nem maradandó. Isten azonban maradandó kincset ígért nekünk országában, és mi ezt az ígéretet, ha megbízhatónak tartjuk, máris az örökkévaló birtok tulajdonosának érezhetjük magunkat. Már most a miénk lehet! Az első keresztyének sok erőfeszítést tettek, hogy Krisztus követői legyenek. Engedték földi vagyonuk elkobzását, szenvedtek a többi keresztyénnel. Mire van szükségük az ilyen embereknek, hogy kitartsanak a reménységben? A választ e levélben találjuk: az igaz ember hit által fog élni. A hit, amelyre gondol, a Jézus Krisztus személyébe vetett hit.
Nekünk megvan e kincsünk, bár „cserépedényben”, - ahogy Pál apostol mondja. Ez ad nekünk igazi biztonságot, reménységet már itt a földön. Megvan rá a jogcímünk, zálogunk, sőt már megízleltük első gyümölcsét is. Nemcsak ígéretet hallottunk róla, hanem meg is tapasztaltuk.
Mivel tudjuk, hogy vár ránk ez az értékes kincs, amely óriási kárpótlás számunkra a jelen veszteségeiért, elveszthetünk mindent, ingó és ingatlan vagyonunkat, de ez a kincsünk biztonságban van. A tolvajok nem lophatják el, a rozsda és a moly nem emésztheti meg, nem veszíti el soha igazi értékét, örökre megmarad. Mi elveszíthetjük az árnyékot, de a valóság megmarad, mert Megváltónk él, és a számunkra készített hely megmarad örökké. (Csak foglaljátok el Krisztus Urunk mellett.) A legnagyobb kincsünk, vagyonunk abban van, amit nem mi szereztünk, hanem Krisztus által örököltünk, és amelynek alapja a vele való örök szövetség. Örvendezzünk ezért, és mondjuk az Úrnak: „Mindennap áldalak téged, dicsérem nevedet mindörökké.”
Orbán Attila (Dés-Cichegy, Erdély)
**************************
Imádság:
Magasztalunk, Urunk, a tökéletes kijelentésért, elégtételért, amit nekünk szereztél, és köszönjük, hogy ma is tökéletes közbenjárónk vagy és szüntelen esedezel értünk a mennyei Atya trónja előtt. Áldunk téged ezért! Te látod mennyi értetlenség, aggodalom van bennünk, ahelyett, hogy tudnánk téged dicsőíteni, és egymásnak hálásan szolgálni. Ajándékozz meg minket olyan bölcsességgel, amely tekintetünket az „odafennvalókra” irányítja, nem a földiekre. Mert az odafennvalók örökkévalók, a földiek pedig ideig valók. Ámen.
*************************
A nap gondolata:
„Ne félj te kicsiny nyáj, mert úgy tetszett a ti Atyátoknak, hogy nektek adja az országot!” (Lukács ev. 12,32.)
Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."