Napi Ige és GondolatGyülekezeti éneklés

Napi Ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

Dec
04

Beszélgetvén egymás között zsoltárokban és dicséretekben és lelki énekekben, énekelvén és dicséretet mondván szívetekben az Úrnak. (Ef 5,19)

 

Figyelemre méltó, hogy nem is a hangról, a jó hallásról, a szép és kellemes vagy iskolázott éneklésről beszél Pál apostol, hanem elsorolja mindazt, ami Isten akarata szerint való, és amikkel lehet magasztalni és dicsőíteni Istent a gyülekezetekben, bibliaórákon, házi alkalmakon, imaórákon, temetéseken, és más egyéb alkalmakon.

Mennyi ellenkezés, viszály bontakozik ki az emberek éneklésről vallott gondolataiból! Mit és hogyan énekeljünk a gyülekezetben, ez legtöbbször problémát okoz. Van, aki ragaszkodik a régihez, van, aki újítani akar. Pál apostol a Szentlélek által megvilágítva félreérthetetlenül elmondja: zsoltárokban, dicséretekben, lelki énekekben hálával kell zengeni az Úrnak. Lehet zsoltárokkal dicsérni az Urat, és lehet mai lelki énekekkel, a hangsúly azon van, hogy hálával, imádattal éneklek-e az Úrnak vagy csak megszokásból?

Jó lenne, ha a gyülekezeti életben ezt tartanánk szemünk és szívünk előtt!

(Prókai Árpád, Boldva) 

*****************************************************

Imádság:

Uram! Vágyakozom a gyülekezeti tagokkal való találkozásra, a közös imára, Igére figyelésre és az éneklésre is. Hozd el számunkra a lehetőséget újra és taníts megbecsülni is mindezt! Ámen

***************************************************************

A nap gondolata:

A gyülekezet nem egy épület. A gyülekezet olyan emberekből áll, akik összegyűlnek imádni és dicsőíteni Istent énekekben, imádságban, a Biblia olvasásában és tanulmányozásában, és igyekeznek a tanultak szerint élni.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."