Napi Ige és Gondolat Gyerekes kifogásokSzombat

Napi Ima4 imádkozás /layout/img/logo.png

Máj
14
Napi Ige és Gondolat Gyerekes kifogások Szombat
Gyerekes kifogások
***
„De mihez hasonlítsam ezt a nemzedéket? Hasonló a piacon ülő gyermekekhez, akik ezt kiáltják a többieknek: zenéltünk nektek, és nem táncoltatok, siratót mondtunk, és nem gyászoltatok. Mert eljött János, aki nem eszik, és nem iszik, és ezt mondják: Ördög van benne! Eljött az Emberfia, aki eszik és iszik, és ezt mondják: Íme, falánk és részeges, vámszedők és bűnösök barátja! De cselekedetei által nyert igazolást a bölcsesség.” (Mt 11,16-19)
Sokszor jellemző a szeszélyes gyermekekre, hogy nem sikerül kedvükben járni. Izráel is ilyen gyermekhez hasonlít.
Eljött Keresztelő János a megtérés Igéjével, s furcsállják életvitelét, s aztán így szólnak róla: Ördög van benne. Az útkészítő után eljött az Emberfia, aki nem aszkéta életet folytat, hanem leül a bűnösökkel, s felcímkézik: a falánk, a részeges. Egyik sem volt jó: se Keresztelő János, se Jézus Krisztus.
Mindent megtesz Isten az emberért, és semmi, senki nem jó nekik. Isten mindent megtesz azért, hogy mi az Ő útján járjunk, hogy boldogok legyünk, s ugyanolyan szeszélyes, kifogásokat találó a mai ember is, mint a Jézus korabeli. Ha nem Istent kritizáljuk, akkor belekötünk az Ő szolgáiba. Nem jó ez, azért...! Nem jó az, amazért...! A kifogásokat találó nemzedéket Jézus tovább tanítja, városról-városra menve foglalkozik velük. Nem adja fel. Szeretetét meg szeretné éreztetni velük. Ott áll Jézus egy szeszélyes, figyelmetlen sokaság, egy bamba tömeg előtt. Nem élnek az alkalommal, a lehetőséggel. Bennük az Igének nincs folytatása. Ó, ne így legyen a mi életünkben! A mindenkit kritizáló, kifogásokat kereső ember megmarad a maga közömbösségében. Az óemberi magatartás csak erre képes. Új életre van szükségem, mely Jézus mellett kitart. Kemény szívünk lágyul-e már? Elzárkózás, bezárkózás helyett legyünk nyitottak Felé!
Merjem, tudjam otthagyni, elhagyni kifogásaimat és nyafogásaimat, s induljak az Ő követésére! Immár a szó és tett egysége következzék, s akkor lesz harmónia, igazi békesség, boldogság, mert ott lesz Isten. (Sebestyén László Ede, Köröstárkány)
*********
Imádság:
Istenem, Előtted minden leplezetlen. Bocsásd meg kifogásaimat, amelyek előjöttek az elvárások és sértődések nyomán! Bocsásd meg türelmetlen szívemnek szeretetlen gondolatait, és a kimondott, tiszteletlen szavakat is! Ámen
**********
A nap gondolata:
Krisztus szava legyen sokat jelentő és drága minden nap számunkra! Az örök élet beszédénél nagyobb kincs a mi életünk számára nincs.
Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."