Napi Ige és Gondolat Elfáradva, vagy belefáradva?Kedd

Napi Ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

Ápr
16
Napi Ige és Gondolat Elfáradva, vagy belefáradva? Kedd
Elfáradva, vagy belefáradva?
„Kérlek azért titeket, testvéreim, az Isten irgalmasságára, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda magatokat élő, szent, Istennek tetsző áldozatul, és ne igazodjatok e világhoz, hanem változzatok meg értelmetek megújulásával, hogy megítélhessétek, mi az Isten akarata, mi az, ami jó, ami neki tetsző és tökéletes.” (Róma 12,1-2)
Nemrég egy beszélgetés alkalmával, munkatársi közösségben többen elmondták, hogy mennyire el vannak fáradva. Tényleg fárasztó hetünk volt. Ketten használták azt a kifejezést, hogy bele vannak fáradva. Megütötte a fülemet, hiszen nem mindegy, hogy elfáradunk, vagy belefáradunk. A fáradságot ki lehet pihenni, de a valamibe való belefáradást nem. Mi a megoldás?
Nem az, ha a külsőnkön vagy a külső körülményeinken változtatunk. Ezt azért emelem ki, mert ezzel a megoldási kísérlettel nagyon sokan élnek. Ezzel azonban csak menekülnek a probléma elől nem pedig megoldják azt. Az igazi megoldás belülről fakad. Melynek első lépcsője az, ha odaszánjuk magunkat Istenhez. A második, amikor a belső odaszánásunkból fakadóan már nem a külsőségekben keressük a megoldást, hanem az Úrnál. Ez fog olyan változást hozni, ami kapcsán meglátjuk, min és hogyan kell változtatnunk ahhoz, hogy Isten akaratát keresve, lelki megnyugvással éljünk.
Belefáradtál Testvérem? A Szentírás nem egy belefáradt személyről ír, akiknek az Úr megadta a megújulást. Járd az Ő útjukat az Ige útmutatása szerint, hogy ne fásultságban, hanem jóleső, kipihenhető elfáradásban legyen részed.
(Molnár Virág, Mezőkovácsháza – Nagybánhegyes)
***
Imádság:
Uram, ma a megfáradtakért könyörgünk. Adj nekik Lélek általi megelevenedést! Ámen.
***
A nap gondolata:
„Az Úrra bízzad dolgod, könnyebül a teher.” 265. dicséret 2. verse
Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."