Napi Ige és Gondolat Eláradó bűn és megújuló kegyelemSzerda

Napi Ima2 imádkozás /layout/img/logo.png

Nov
22
Napi Ige és Gondolat Eláradó bűn és megújuló kegyelem Szerda
Eláradó bűn és megújuló kegyelem
„Ezt mondta magában Ézsau: Közelednek már a napok, amikor majd apámat gyászoljuk. Akkor majd megölöm az öcsémet, Jákóbot.” (1Móz 27,41)
Ézsau bosszút forralt Jákób ellen, a csalással megszerzett áldás miatt, alig várja, hogy meghaljon az apja, és megölhesse testvérét. Ézsau szíve egy gyilkos indulattal teli szív volt.
Milyen más volt József szíve. „Akkor azonban elsietett József, mert öccsét látva elérzékenyült, és a sírás környékezte. Bement azért a belső szobájába, és ott kisírta magát.” (1Móz 43,30)
A szeretet győzött a gyűlölet felett. Később pedig azt olvassuk: „Most hát ne féljetek, eltartalak én benneteket és gyermekeiteket! Így vigasztalta őket, és szívhez szólóan beszélt velük.” (1Móz 50,21) Milyen csodálatos látni az isteni kegyelem és szeretet munkáját az eladott és sokat szenvedett testvér szívében, szavaiban és cselekedeteiben. Már semmit nem ver a fejükhöz. Meg sem említi a múltat, hanem a rossz helyett jóval fizetett. Örök példát adott minden testvér számára ezzel. Lehet a rosszat jóval legyőzni, a gyűlöletet szeretettel eloszlatni. Neked kegyelmes szíved van?
(Prókai Árpád, Boldva)
***
Imádság:
Uram! Te a bűnre kegyelmet kínálsz. Munkáld bennem, hogy én is így viszonyuljak az ellenem vétőkhöz! Ámen
***
A nap gondolata:
A kegyelem nem vak. Pontosan látja a fájdalmat, a sebeket. De a kegyelem azt választja, hogy jobban figyel Isten bocsánatára. Nem engedi, hogy a fájdalom megmérgezze a szívét.
Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."