Napi Ige és Gondolat – Egyszerűen hallani – Amit hallottunk… (1 János 1,1)Szombat

Napi Ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

Ápr
13
Napi Ige és Gondolat – Egyszerűen hallani – Amit hallottunk… (1 János 1,1) Szombat
Egyszerűen hallani
Amit hallottunk… (1 János 1,1)
Amikor a megszokottól eltérő időben szólal meg a harang, pillanatok alatt a templom előtt vannak a kedves szomszédok. A kíváncsibbak felhívnak, riadtan kérdezik, mi történt, miért szól a harang?
Futótűzként terjednek a falusi pletykák. Munkahelyeken a cigizőben lehet megtudni minden hírt, szokták mondani.
Elgondolkodom ezen a két szón: „amit hallottunk”. Eljut ez a két szó ma reggel a szívemig? Hallottad a napi igéből az Úr hangját? Hallod az én akaratomat? Megkérdez ez a két szó: Jézusé már a szíved? Mert az enyéim hallják az én hangomat és ismernek engem, mondja Jézus. Az enyéim ismerik a hangomat.
El tudod-e mondani ma Jánossal együtt, hogy nemcsak Péter, nemcsak Jakab, nemcsak a sok hívő az elmúlt évezredekben, hanem én is, mi is, akik hiszünk, arról beszélünk, amit hallottunk. Ez az élő ige ébresztett hitet, ez az ige éltet és ez az ige vezet. Igen, amit hallottunk, azt szóljuk.
(Székely Zsolt Ferenc, Hencida).
******
Imádság:
Úr Jézus! Áldalak minden igehirdetőért, akin keresztül szóltál hozzám és minden igehirdetésért. Uram, minden igehirdetőért imádkozom, Te adj nekik üzenetet számunkra. Ámen.
*******
A nap gondolata:
Isten beszélő Isten. (Cseri Kálmán)
Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."