Napi Ige és Gondolat Egy dénár, az egy dénárVasárnap

Napi Ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

Nov
26
Napi Ige és Gondolat Egy dénár, az egy dénár Vasárnap

Egy dénár, az egy dénár

***

„Vedd, ami a tied, és menj el. Én pedig az utolsónak is annyit akarok adni, mint neked."

(Máté 20,14) (Lásd: Máté 20,1-16)

Amikor gyermekkoromban olvastam a szőlőmunkások példázatát, én is azt gondoltam, ez tényleg igazságtalan! Hogy kaphat ugyanannyi bért az, aki reggel óta, egész nap dolgozott, izzadt, mint az, aki csak a nap végén csatlakozott be egy órányi munkára? Persze, akkor még nem értettem, miről is van itt szó. Hogy az az egy dénár, az nem más, mint maga az örök élet, ami nem jutalom, hanem ajándék. Mert nem az a lényeg, hogy mennyit kap belőle az ember, hanem az, hogy megkapja. Mert Isten kiválasztotta arra, hogy megkapja. De emberként bizony így gondolkodunk, még hívő emberként is sokszor: ha jót teszek, jót kell kapjak cserébe, ha sok jót teszek, sok jót kell kapjak cserébe. „Jó tett helyébe jót várj!” Igen, ezt várjuk. És alapvetően nem is baj, ha várjuk a hívő életünk gyümölcsét, az örök élet ajándékát. Csak ne a magunk érdemének tudjuk be, és mástól ne sajnáljuk! Ne mondjuk azt a hit útján még gyermekcipőben járó testvéreinkre, hogy „mit akar még ő, még sokat kell bizonyítania, hogy megüsse a mércét”. És azt sem mondhatjuk azokra, akik korábban teljesen más eszméket vallottak, és azok szolgálatában élték az életüket, hogy „mit keresnek ők a templomban?! Hogy lehet ilyen napraforgó valaki?!” Mert akkor pont olyanok vagyunk, mint ezek a munkások. Isten más szemmel nézi teremtett világát, mint mi. Mi csak azt a pici szeletkét látjuk, melynek mi vagyunk a középpontjában, de Ő az egész képet egyben látja, és éppen ezért Ő tud, lát olyasmit is, amit mi nem. És ez jól is van így. A mi dolgunk az, hogy hűséggel végezzünk a ránk bízott munkát a szőlőskertben, és a nap végén hálával fogadjuk el a Gazdától az egy dénárt.

(Fodor-Csipes Anikó, Tiszaszentimre)

**********

Imádság:

Drága mennyei Atyám, taníts kérlek, alázatra! Ámen

**************

A nap gondolata:

„Istent nem a természetes adottságod, képességed vagy erőd nyűgözi le. Ő olyanokat keres, akik teljesen odaszánt szívvel követik.” (J.M.)

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."