Napi Ige és GondolatBizonyságtétel

Napi Ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

Jan
23

„Mert bizony mondom nektek, ha valaki azt mondja ennek a hegynek: „Kelj fel, és vesd magad a tengerbe!”, és szívében nem kételkedik, hanem hiszi, hogy amit mond, megtörténik, annak meg is adatik az.” (Mk 11,23)

A félelem ösztönösen menekülésre késztet. De van az a helyzet, amikor ennek esélye sincs. Ilyen például a szülés. Az egyik legkedvesebb ima meghallgatás történetem ez. Mindennek utána néztem. Mindenkit meghallgattam. A fájdalom szükségességéről meggyőzött egy Bandi bácsi prédikáció. De megnyugtatni semmilyen információ nem tudott azzal kapcsolatban, hogy kibírok-e egy többórás, napos vajúdást. Így egyetlen lehetőségem maradt. Megkértem Istent, hogy legyen rövid a szülés s jöjjön be velem a szülőszobába. Kicsit gyerekes tudom. Láttam is néhány meglepődött arcot, mikor előre biztattam őket, hogy rövid lesz. Kevesebb, mint két óra alatt született mind az öt gyermekünk.

Vannak azok a szófordulataink, „ver az Isten”, „nem élem túl”, „miért bocsájtanék meg”, „mindenki hibázik”…, amelyek tökéletesen hitvallást tesznek a bennünk kavargó félelemről, kételyről, méltatlanság érzésről. Vérfagyasztó belegondolni, hogy rávághatná valaki ezekre a szavainkra, hogy „legyen neked a te hited szerint”.

A negatív beszéd egy kísértés s nem hozza meg az „akarsz róla beszélni” megkönnyebbülését. De a kísértésből mindig van kiút (1Kor10,31). A délibáb nem ad enyhülést, csak az árnyékban lehet igazán felüdülni. Ha közelebb húzódunk Istenhez a Mindenható árnyékában van nyugalom. Ideje abbahagyni a panaszkodást, pánikkeltést.

Kevés, ha pozitív gondolatokat mantrázok, ha a szívemben nincs ott a meggyőződés. A „Nem fog fájni” ismételgetése csak egy létező, szülés előtti szorongásra épülő jól jövedelmező vállalkozás. A hitem pedig attól nő, ha közel húzódok Istenhez, ha hallgatom, ha meghallom Őt.

Kevés a szív rejtett, néma embere is. Amint elhallgatjuk az ima meghallgatásainkat, csak a magas teológiát gazdagítjuk különféle elméletekkel, hogy miért is nem hallgatja meg Isten az imádságokat. Mert amivel telve van a szív, azt szólja a száj. A bizonyságtétel az az egyetlen eset, amikor nem káros, ha „ami a szívemen, az a számon” ember vagyok.

Mikor már elég közel vagyunk az Úrhoz, túl is csordul a szívünk. Nem imádkozunk, hogy Uram old meg a problémám, mozdítsd el a hegyem. Hanem bizalommal telve magát a hegyet küldjük arrébb. A hegy a Teremtő szavára mozdul meg, emberére nem. Ha Ő szól az ember száján át, mert az Ő szavával van telve az ember szíve. (Sándor Gabriella, Budapest)

**************************

Imádság:

Kegyelmes Istenem! Nem akarom pazarolni az időmet szorongással, álmodozással, ingadozással. Jövök hozzád, ígéreteidben bízva. Hiszem, hogy minden a javamat szolgálja. Ahogy elkezdted bennem a jót, végig is fogod vinni. Ámen

*************************

A nap gondolata:

Saját tehetetlenségünk semmit sem változtat Isten ígéretein. (Spurgeon)

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."