Napi Ige és Gondolat Befogadni az Életethétfő

Napi Ima4 imádkozás /layout/img/logo.png

Szep
20
Napi Ige és Gondolat Befogadni az Életet hétfő
Befogadni az Életet
„De mindazoknak, akik befogadták, akik hisznek az ő nevében, hatalmat adott, hogy Isten gyermekeivé legyenek.” (Jn.1,12)
Mindig és mindenben megvolt és megmarad a kettőség, az ellentétesség, hiszen míg van jó és rossz, mindig lesz két egymással szembenálló csoport. Akkoriban is voltak, akik nem fogadták be a Krisztusról szóló beszédet. Míg egyesek azt kiabálták: engedd szabadon, mások feszítsd meget hangoztattak, egyesek Isten Fiát ismerték fel benne, aki a Lélek segítségével teszi azt, amit, míg mások azt állították, hogy az ördögök fejedelmének hatalmával teszi ugyanazt. Egyesek József fiát látják csak benne, míg mások a Messiást, a Megváltót.
Ez tapasztalható manapság is, vannak, akik hiszik, s vannak, akik bármennyit hallgatják a feléjük áradó evangéliumot, mégis süket fülekre talál. A kérdés, hogy mi melyik csoportba tartozunk? Azokéba, akik nem fogadták be, vagy azokéba, akik befogadták? Hiszen Jézus már akkor helyet keresett magának, amikor elérkezett a megszületésének ide, akkor is azzal kellett szembesüljön, igaz az anyja méhében, hogy nem volt számukra hely a fogadó háznál, mégis abban az időben is volt, aki helyet készített neki és befogadta. A befogadás nem mindig könnyű, hiszen akkor téged is megvádolhat a világ azzal, hogy te is hozzá tartozol, te is az Ő tanítványai közül való vagy, akik hisznek benne, követik Őt, mint egykor Pétert, egyik tanítványát. Lehet emiatt kiközösítenek, megcsúfolnak, kigúnyolnak, gyengének mondanak, szentikének, sőt emiatt bezárulhatnak előtted olyan ajtók, s elesel olyan lehetőségektől, amelyeket a világ kínál fel pl. a karriereddel kapcsolatosan. De mit mond az Ige? „Boldogok vagytok, ha szidalmaznak és üldöznek titeket, és hazugul minden rosszat rátok fognak miattam.” (Mt 5:11)
Így hát a kérdés az, hogy nekünk mi a fontos, mire törekszünk, kinek akarunk tetszeni? Mi is talán a világgal akarunk versenyt futni, s azok az értékek mozgatnak minket is, mint azokat, akiknek életében nincs helye Istennek; vagy mindennel az Isten tetszését, akaratát keressük vállalva, hogy arcul ütve odafordítsuk másik orcánkat is?
Tudhatjuk, hogy akik befogadták és befogadják Őt, hisznek benne, azok számára nem csak a földi élet van ajándékba adva, hanem az örök élet is. Sőt, hatalmat kapunk arra, hogy Krisztus hasonlatosságára elváltozva, az Ő világosságát, szeretetét, életet adó Igéjét hirdessük teljes életünkkel. Hatalmat arra, hogy amit kérünk Jézus nevében megadja nekünk, ami közelebb visz hozzá és egymáshoz, azt, ami megerősíti a benne való hitünket és bizalmunkat. Hatalmat, hogy leromboljuk az ördög munkáit és építsük az Istennek országát. (Biró Botond, Ráton)
***************************************************************
Imádság:
Uram! Add, hogy én is teljes szívemmel befogadjalak, s a tied lehessek. Ámen
***************************************************************
A nap gondolata:
Akié a Fiú, azé az élet, akiben nincs meg Isten Fia, az élet sincs meg abban. (1Jn 5,12)
Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."