Napi Ige és Gondolat Az Úr tart engemszombat

Napi Ima2 imádkozás /layout/img/logo.png

Okt
23
Napi Ige és Gondolat Az Úr tart engem szombat

Az Úr tart engem

„Én pedig mentem keserűen, felindult lélekkel, de az Úr kemény kézzel tartott engem” (Ezékiel 3,14b)

A fogságban a fogoly nép között isteni látomásokban szólítja meg az Úr Ezékiel prófétát. Nem túl fényes élethelyzetben kap, nem túl hálás feladatot. Távoli helyen játszódik a történet, mégis olvasva és komolyan véve a Szentírás szavát nagyon is közel kerülhet hozzánk. Egyrészt mert sokszor mi is foglyok vagyunk: a munka, a pénz, a kívánságok, a vágyak foglyai. Másrészt pedig sokszor kapunk mi is olyan feladatot az Úrtól, amelytől nem repes a szívünk. Aztán azért is közel kerülhet hozzánk a próféta, mert szavai, melyekkel leírja akkori érzéseit és lelkületét enyhén szólva nem idegenek tőlünk.

Azt mondja, hogy keserűen ment. Mennyivel könnyedebb dolog az, ha ezt a jelzőt enni vagy innivalóra használjuk. Ugyanakkor milyen súlyos, ha egy emberre, de még inkább az, ha önmagunkra. Tudjuk, tapasztalhatjuk saját életünkből vagy más példájából, hogy mit jelent megkeseredni. Valami olyasmit takar ez a kifejezés, amikor nincs semmi jó, semmi pozitív, semmi derűs bennünk, amikor mindent szürkén és komoran látunk.

Aztán azt is írja a próféta, hogy felindult lélekkel ment. Vagyis nyugtalanul, a béke teljes hiányával. Ennek az állapotnak aztán lehet mindenféle testi tünete is, ami bizony káros az egészségre. Ez a lelkiállapot valami borzasztó nagy teher tud ám lenni, mint önmagában a béke hiányát megélni is az.

Mindezek után következik az Igében a mindent megváltoztató, mindent más fényben megvilágító isteni DE, mely után írja a próféta, hogy az Úr kemény kézzel tartott engem. Kemény kézzel, vagyis megingathatatlannal, lankadhatatlannal, örökké kitartóval.

Kérlek, vidd magaddal ebből az Igéből azt, hogy minden érzésed, minden lelkiállapotod lehet jogos. Ezt úgy értem, hogy nem kell elítélned magad azért, ha olykor megkeseredsz, vagy olyan felindult lelkű vagy, mint a próféta. Egyetlen keresztyén sem tökéletes! DE érezd magad bárhogyan is soha ne feledd: Isten kemény kézzel tart téged! (Birikiné Király Dalma, Jánd)

**************************

Imádság:

Uram! Megélni azt, hogy Te tartod az én életemet, hogy gondomat Te viseled, szüntelen maga a csoda. Kérlek add, hogy erre nap mint nap emlékezzek! Ámen

*************************

A nap gondolata:

Amíg mi oly sok mindent tartunk fontosnak, Isten számára mi vagyunk a legfontosabbak.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."