Napi Ige és Gondolat Az Úr Jézus Krisztus kegyelme…Hétfő

Napi Ima3 imádkozás /layout/img/logo.png

Máj
16
Napi Ige és Gondolat Az Úr Jézus Krisztus kegyelme… Hétfő
Az Úr Jézus Krisztus kegyelme…
„Az Úr Jézus Krisztus kegyelme, Isten szeretete és a Szentlélek közössége legyen mindnyájatokkal!” (2Korinthus 13,13)
„Az Úr Jézus Krisztusnak kegyelme…” Mit jelent a kegyelem? A kegyelem azt jelenti, „elengedem a tartozást”. A kegyelem azt jelenti, „megbocsátom a bűneidet”. A kegyelem azt jelenti, „fontosabb vagy nekem, mint az, hogy megbüntesselek azért, amit elkövettél”. Az Úr Jézusnak ilyen a kegyelme. Felülír mindent, eltöröl mindent. Mert tökéletes.
Mi emberek nem vagyunk képesek arra, hogy tökéletesen megbocsássunk… a megtörtént dolgoknak mindig marad nyoma a lélekben. De Jézus kegyelme tökéletes bocsánattal ölel körül bennünket. Hogyan érthetjük ezt meg?
Egyszer hallottam egy történetet, egy olyan fiúról, aki nagyon csúnyán bánt az édesapjával, sokszor megbántotta, fájdalmat okozott neki. Az apa egy idő után fia minden bántásakor emlékeztetőül egy szöget vert az ajtófélfába. Egy nap azonban a fiú megtért, bocsánatot kért édesapjától, és megfogadta, hogy soha többé nem bántja meg. Az apa megbocsátott, aztán bevitte a fiát a szobába, megmutatta az ajtófélfát, elmesélte a szögek történetét, és aztán kihúzta az összes szöget. A fiú szomorúan nézett az ajtófélfára, és könnyes lett a szeme. Azt mondta: Apám, kihúztad a szögeket, de nézd a nyomokat, milyen összeroncsolt maradt az ajtófélfa. Tudom, megbocsátottál, de ilyen sebhelyes maradt a te szíved is…
Mi is sokszor megbántjuk mennyei Atyánkat… de ha bocsánatot is kérünk, a mi bocsánatkérésünk önmagában gyengécske… a magunk erejéből nem tudjuk nyomtalanná tenni a megtörténteket. De Jézus kegyelme igen. Ez az ő tökéletes kegyelme, amely elfedez mindent.
Adjunk hálát az Úr Jézusnak, hogy ilyen kegyelemmel ajándékoz meg bennünket!
(Fodor-Csipes Anikó, Tiszaszentimre)
**************************
Imádság:
Úr Jézus! Tekints rám kegyelmesen, s emelj fel magadhoz! Jöjj velem az úton, amit járnom kell, s ne engedd, hogy le-le térjek, vagy hogy meginogjak! Olyan jó nekem a Te áldó jelenléted! Köszönöm, hogy társam vagy a mindennapokban, és bármit is teszek, elfogadod a bocsánatkérésemet. Ámen
*************************
A nap gondolata:
„Isten egy szóval válaszol az élet zűrzavarára: kegyelem.” (Max Lucado)
Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."