Napi Ige és Gondolat Az erős szívSzerda

Napi Ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

Márc
29
Napi Ige és Gondolat Az erős szív Szerda
Az erős szív
„Hit által rejtegették Mózest születése után három hónapig szülei, mert látták, hogy szép a gyermek, és nem féltek a király parancsától. Hit által tiltakozott Mózes, amikor felnőtt, hogy a fáraó leánya fiának mondják. Mert inkább vállalta Isten népével együtt a szenvedést, mint a bűn ideig-óráig való gyönyörűségét, mivel többre becsülte Egyiptom kincseinél a Krisztusért való gyalázatot, mert a megjutalmazásra tekintett. Hit által hagyta el Egyiptomot, nem félt a király haragjától, hanem kitartott, mint aki látja a láthatatlan Istent.” (Zsid 11,23-27)
Mózes példája követendő példa. Felismerhetem: kihez tartozom, s mely népnek a tagja vagyok. Mózes szülei is bátrak voltak. Megbecsülték az életet (a bábák is így cselekedtek), s hit által rejtegették a „halálraítéltet”. Majd elkészül a világ első Mózes-kosara, s Istenre bízva gyermeküket vízre bocsátják a „kis hajót”.
S aztán, mintha az Ószövetség nagy protestánsaként tiltakozik az ellen, hogy Egyiptom hercege legyen. Te vállalod-e Isten népével együtt a nyomorúságot? Jézus is felvállalt bennünket minden bajunkkal, nyomorúságainkkal, betegségeinkkel együtt.
Mózes számára semmit nem jelent a hercegi előny, amikor szeretteit bántják. Mózes hálás gyermek. Ilyenekké szeretne minket is formálni Isten. Krisztus eljövendő gyalázatából kapott „kóstolót” akkor Isten népe. Ma is igaz: akkor lesz gazdag és értékes az életed, ha vállalod az Istenhez és népéhez való tartozásodat. Mózes számkivetettségében is megajándékozott ember: bölcs apóst, szeretett feleséget, gyermekeket kap.
Erős szívű volt, kitartott. Még nem tudta a „hogyan tovább”-ot, csak azt, hogy Isten kezében van a jövendője. Látta a láthatatlant. Milyen a mi szívünk? Mi vagy ki erősíti a szívedet? A hűséges Vele való járásban te is lehetsz kitartó és erős. Ő tesz hűvé, Aki maga a Hű és Igaz tanú. Megerősít arra, hogy a magunk bűneiből, a magunk Egyiptomából ki tudjunk jönni.
Ismerjük fel, hogy hol a helyünk, mi a faladatunk! Akkor Ő velünk jön vándorutunkon, s még megajándékoz sokszor a Vele való találkozással. (Sebestyén László Ede, Köröstárkány)
**************
Imádság:
Mennyei Atyám! Hit általi megbátorodásért könyörgöm. Adj erős, kitartó szívet nekem is a Te szolgálatodban! Indíts együttérzésre a mellettem szenvedők felé! Adj türelmet s nyitottságot akaratod felismerésére! Áldd meg azokat is, akik nem tudtak még sok mindenről lemondani, s még nem Rád támaszkodnak! Ámen
**********
A nap gondolata:
Krisztus ismeretének a gazdagsága a legcsodálatosabb, Belőle lehet meríteni.
Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."