Napi Ige és Gondolat Ami kezdettől fogva volt. (1 János 1,1)Vasárnap

Napi Ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

Ápr
14
Napi Ige és Gondolat Ami kezdettől fogva volt. (1 János 1,1) Vasárnap
Ami kezdettől fogva volt. (1 János 1,1)
Hetente sok emberrel beszélgetek. Minden egyes beszélgetés sokat jelent. Különösen a kórházi beszélgetések. Szinte minden beszélgetőtárs előhozza a régi szép időket, amikor még volt ereje, egészsége, keze, lába, dereka, kedve az élethez.
Életünket, gondolkodásunkat meghatározza, lefoglalja a múlt. A Szentírás nem becsüli le a múltat, Isten a történelem ura, hisszük, hogy semmi sem történik az ő tudta és akarata nélkül, sőt, még a hajszálainkat is számon tartja.
Mindenért, ami volt és van, hálát adunk Istennek.
Mai igénk a múlt elé emeli a tekintetünket. Ami kezdettől fogva volt, akinek nincs kezdete, aki ott volt a teremtés hajnalán, Ő, aki örökkévaló, akinél nincs változás, Jézus az, akire emeli a tekintetünket ma az ige.
Amikor visszatekintek a napomra, a hetemre, a múltamra, látom-e Őt, aki volt? Aki tenyerén hordozott? Látom Őt, aki meghalt értem a kereszten? Aki fára vitte minden bűnöm és legyőzte a halált? Látom Őt, akiben van bűneim bocsánata és az örök életem? (Székely Zsolt Ferenc, Hencida).
***
Imádság:
Úr Jézus! Bocsáss meg, ha úgy élem az életem, mintha Te nem lennél jelen. Nyisd meg a szemem, hogy lássalak a múltamban és életem minden percét a Te jelenléted bizonyossága járja át. Ámen.
***
A nap gondolata:
Isten mindenütt jelenvalósága azt jelenti, hogy mindenhol jelen van.
Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."