Napi Ige és Gondolat Ami a legjobban kellcsütörtök

Napi Ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

Szep
09
Napi Ige és Gondolat Ami a legjobban kell csütörtök
Ami a legjobban kell
„Kérj valamit, én megadom neked.” (1Kir 3:5)
Belegondolni is nehéz, mi lenne, ha ezt a lehetőséget Isten hirtelenjében ugyanezzel a mondattal nekem kínálná fel. Bár sokan talán egész életükben egy ilyen alkalomra várnak, hasonlóan a lottó ötöshöz, vagy a kifogandó aranyhalhoz, mégis, ha ez valósággá válna, velem együtt talán sokan lefagynának, de minimum gondolkodási időt kérnének az Úrtól. Mert mit is kérjek?
Hosszú életet? Hogy aztán kortárs szeretteimet, rokonaimat, barátaimat mind, egymás után én kísérjem a temetőkertben utolsó útjára? A hosszú élet második felében állandóan csak búcsúzzak? Nem is biztos, hogy jó annyira a végére maradni. Kivel beszélgessek, ha már senki sem ért meg, senkivel sem lesznek közös gyerekkori, ifjúkori emlékeim?
Gazdagságot kérjek? Persze, szívesen körbe utaznám a földet, jó lenne gondtalanul élni. De mit ér ez, ha mondjuk, nincsen társam hozzá, vagy ha van, de például egészségi okból nem tudna, vagy más miatt nem akarna jönni velem? Pénzen nem vásárolhatok senkit magam mellé, vagy az olyan is lesz. És ha nem tudom megosztani az élményt valakivel, az egy idő után csak ürességet okoz. Lehetne adományozni is. De annyi a baj, a nehézség, hogy arra Dárius minden kincse is kevés lenne. Kinek adjak, melyik rászorulót támogassam? Mit ér a hírnév, ha csak álbarátokat és irigyeket hoz? Ha szinte teljesen felszámolja az ember privát szféráját?
Kérjek egészséget? Egy egészséges 20 éves test persze jól jönne, de köszönöm, nem cserélnék egy mai 20 éves gondjaival, azokkal a dilemmákkal, amik rá várnak. Nem adnám oda az összegyűjtött tapasztalataimat, emlékeimet sem. Nos, bármi is jut eszembe, mindennek van árnyoldala is.
Mi van, ha biztosra próbálok menni, és azt kérem, amit Salamon? Engedelmes szívet, bölcsességet! Hát… Mire ment a nagy bölcsességével? Mégis elhajlott a szíve az Úrtól. Különben is, mit ér a bölcsesség önmagában hatalom és lehetőségek nélkül? Csak fájdalmat szül.
Arra jutottam, hogy hálás vagyok Istennek, hogy nem nekem kínálta fel ezt a különleges lehetőséget. Mert nem tudok jól válaszolni, nem tudok, nem akarok semmit választani. Csak azt látom, hogy semmi sem ér semmit az Úr áldása nélkül. Különben is Krisztusban mindent, ami kell, megadott nekem. Ezért csak annyit mondhatok: Uram, legyen meg a Te akaratod. (Pálfi Zsuzsanna, Győr)
**************************
Imádság:
Urunk, köszönjük, hogy megmutatod számunkra, hogy mire is van igazán szükségünk. Tanítasz, hogy ne az ajándékaidat akarjuk, hanem Téged magadat. Köszönjük, hogy Te jobban tudtad, hogy mi is kell igazán nekünk, amikor a Megváltót, Jézust elküldted értünk és bűnbocsánatot, örök életet ajándékoztál nekünk. Add, hogy benne napról napra átéljük, hogy elég nekünk az Ő kegyelme, mely még erőtlenségeinkben is megerősít, és hálaadásra indít. Ámen.
*************************
A nap gondolata:
„A Te irgalmasságod van rajtam, Istenem. Te jól tudod, jól látod, hogy mi használ nekem. Sorsomat úgy intézed, amint Te akarod: Bölcs a Te végezésed, ha áld, ha sújt karod. (RÉ 265:3)
Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."