Napi Ige és Gondolat Áldozatkészség a mártíromságigCsütörtök

Napi Ima5 imádkozás /layout/img/logo.png

Okt
14
Napi Ige és Gondolat Áldozatkészség a mártíromságig Csütörtök
Áldozatkészség a mártíromságig
„És ha szétosztom az egész vagyonomat, és testem tűzhalálra szánom, szeretet pedig nincs bennem:semmi hasznom abból.”(1Kor 13,3)
Áldozatkészség a mártíromságig – ezt a címet adtam a mai áhítatnak. Mindkettő fontos, ám csak akkor hasznos, ha Krisztusra néző és szeretet által történő.
Az áldozathozatal ismerős volt minden időben. Az anyák nagyon is ismerik ezt. Ám lehet olyan jótékonykodás is, amit a versengés szelleme hajt. Ha nem szeretetből történik, semmi haszon nem lesz belőle.
Nem hivalkodva, nem lármázva, csak világítva, s elfogyva, mint a gyertya, - ezt tanulom Jézustól. Az áldozathozatal az Ő szeretete által lesz értelmes.
A gazdagság lehet akadály is Krisztus követésében. Ha jobban ragaszkodom ahhoz – mint a példázatbeli gazdag ifjú is tette -, visszatartó erővel bírhat. Isten nem vár el olyan önfeladást, tűzhalált, amely értelmetlen cselekedet. A mártíromság vállalása egészen más. A hitükért szenvedők, a máglyán elégettek (Husz János és mások) példája jusson eszembe!
Szeretet nélkül, dacból, hogy le ne maradjak a többiektől, - ne ilyen legyen a jócselekedetem!
Jézus Krisztustól kaphatom az erőt a szerény, kitartó, áldozatkész szolgálatra. Tőle kérjem az indíttatást, és a véghezvitelhez való erőt is! Ne én tündököljek ilyenkor, hanem fényességét, világosságát tükrözze vissza szám és életem egyaránt!
Ne feledjem az egyszerű asszonyok példáját, akik gazdagságukból szolgáltak Jézusnak!
Krisztusra mutat már életem, vagy magamat mutogatom, magamat fényezem? Csak abból tudok adni, amit én is Tőle kaptam.
(Sebestyén László Ede, Köröstárkány)
*****************************************************
Imádság:
Úr Jézus, töltsd be szívemet azzal a Te szereteteddel, amely minden gazdagságot kész szétosztani! Add, Uram, hogy életemben minden szeretetben mehessen végbe! Ámen.
***************************************************************
A nap gondolata:
Szolgálatom legyen szerény, némelykor észrevétlen! A csendes szolgálat hiányát is észre lehet venni.
Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."