Napi Ige és GondolatAki nem változik meg

Napi Ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

Feb
28

„De te, Uram, trónodon ülsz örökké, királyi széked megmarad nemzedékről nemzedékre.” (Jer Sir 5,19) 

Tükörbe nézve látjuk igazán: változunk. Változnak a szokások, a környezet, az időjárás. A változás, romlás, pusztulás közepette még inkább hangsúlyos: Istenben nincs változás.

Panaszkodó embert nem szívesen hallgatunk. Jeremiás siralmai is valahogy félre vannak téve. Jeremiás ott ül a romokon. Minden kormos, üszök. Úgy tűnik, minden odaveszett. Öt költeményéből álló könyvében csodálatos rendezettség van: minden verse a héber ábécé egy-egy betűjével kezdődik. Gyászénekében együtt sír a néppel, mégis megszólal a reménység: a bűnbánatra, a megtérésre való buzdítás.

Ez a nép hátat fordított Istenének, ám a megárvult népnek egyetlenegy kapaszkodója, lehetősége maradt: Isten magához hívó szavára válaszoljanak.

Olyan személyes ez a tegező forma: Te, Uram! Kivel beszélünk így? Akit ismerünk. Számunkra Te már nem vagy ismeretlen. A Te trónusod megáll. A Nabukodonozorok hatalmaskodnak, de Te, Uram, trónodon ülsz örökké.

Önmagunk sajnáltatása, s a panaszkodás után merjünk immár leborulni Isten előtt! „Szeret az Úr, ezért nincs még végünk, mert nem fogyott el irgalma.”(Jer sir 3,22) Istennél van újrakezdés. Az Ő szeretetének és hűségének nincs vége. Nem zár ki örökre az Úr, sőt, ha megszomorít, meg is vígasztal. Hozzá még változás árnyéka sem férkőzik.

Jézus Krisztusban ennek az örök Istennek lehetek a gyermeke. Hozzá gyermeki szeret-viszonyban közeledhetek.

Lázadás, engedetlenség, romhalmaz, szenvedés, siralom, aztán mégis megtérés, újrakezdés, új élet. Unokáink unokái is Benne bízhatnak.  (Sebestyén László Ede, Köröstárkány)

*****************************************************

Imádság: 

Fáradtan, betegségben, gyászban is Hozzád jövök. Munkálkodj bennem, rajtam ezek közepette is! Vígy lelki tisztánlátásra! Áldd meg, Uram, az utánam jövő nemzedékeket is! Ámen 

***************************************************************

A nap gondolata:

A világban rendetlenség, pusztulás, romok. Istennél változatlanság, rend, szépség.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."