Napi Ige és Gondolat Add át a köszöntéseket!Hétfő

Napi Ima2 imádkozás /layout/img/logo.png

Márc
27
Napi Ige és Gondolat Add át a köszöntéseket! Hétfő
Add át a köszöntéseket!
„Köszönt titeket Epafrász, aki közületek való, Krisztus Jézus szolgája…” (Kol 4:12)
Ezen páli levél végén is köszöntések hangzanak el. A köszöntés egy aprónak, lényegtelennek tűnő dolog. Pedig nem az. Sokkal inkább: figyelmesség. Szokták, szoktuk mondani: köszöntöm a család többi tagját vagy valakit, akit ismerünk… Átadjuk-e ezeket a köszöntéseket?
Egyszer igazán pórul jártam azzal, hogy nem adtam át. Az első szolgálati helyünkön általában negyedévente körzeti csendesnapok voltak. 10-12 gyülekezet tagjai voltak hivatalosak és egy-egy témában 3 rövidebb igehirdetés is elhangzott. Az alkalmak végén a lelkészek odaálltak a templom ajtajába és kezet fogtak minden jelenlévővel. Előfordult, hogy valaki üzent ismerősnek, családtagnak rajtunk keresztül. Üzent? Nem is annyira. Inkább köszöntötte. Hiszen tudtak egymással beszélni, de most itt van annak a gyülekezetnek a lelkésze, ahová tartozik a rokon, aki nem tudott eljönni, de legalább köszöntést lehet küldeni neki. Ezt velem rendszeresen megtette valaki. Én meg nem adtam át a testvérének. Nem rossz szándékból, hanem eszembe se volt. Aztán egyszer csak megkaptam a magamét: Tiszteletes úr! Nem mondta, hogy a testvérem köszönt engem. Soha nem mondta. Éveken keresztül – kaptam meg a fejmosást szelíd szavak kíséretében. Jogosan. Tényleg nem adtam át a köszöntéseket. Tényleg nem volt bennem rossz szándék, mégis ártottam vele. Kettőjük kapcsolatának, de magamnak is…
Szóval adjuk át csak bátran ezeket az üdvözleteket, köszöntéseket! Ezekben is van kapcsolatépítő mozzanat. Miképpen vizsgáljuk meg a kapcsolatainkat és nézzük meg, hogy valamelyik nem szorul-e kiigazításra, rendezésre?! Ha igen, tegyük meg, ami rajtunk áll! (Katona Béla, Nyíregyháza-Kertváros)
****
Imádság:
Uram! Bocsásd meg nekem a köszöntésekben felmutatott mulasztásaimat! Ámen
********
A nap gondolata:
A feltámadott Jézus Krisztusba vetett hit nélkül, az Ő Igéje nélkül egymásnak csak áltestvérei lehetünk, és ahelyett, hogy felismernénk a másikban is munkáló kegyelmet, csak kritizálunk, legfeljebb jótékonykodunk, és közösségi programokat szervezünk…
Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."