Napi Ige és Gondolat - A szív gondolata -kedd

Napi Ima5 imádkozás /layout/img/logo.png

Jún
22
Napi Ige és Gondolat - A szív gondolata - kedd
A szív gondolata
„Jézus pedig ismerve szívük gondolatát, kézen fogott egy kisgyermeket, és maga mellé állította; majd ezt mondta nekik: Aki befogadja ezt a kisgyermeket az én nevemért, az engem fogad be, és aki engem befogad, azt fogadja be, aki engem küldött. Mert aki a legkisebb mindnyájatok között, az az igazán nagy.” (Lk 9,47-48)
Még Jézus akkori és mai tanítványai között is támadnak olyan gondolatok, hogy ki nagyobb. Szomorú valóság ez. Jézus egy kisgyermeket maga mellé véve döntötte el a kérdést.
Jó lenne, ha Jézus mai követői, és hirdetői életéből is kihullana az önzés, és nem kérdezgetnék, hogy ki nagyobb.
Az a nagyobb, aki cselekszi Isten akaratát. Aki befogadja az arra rászorulót. Az éheset, a szegényt, az elkeseredett szívűt, a gyászolót, az árvát. Jézus Krisztus az alázatos embereket keresi. Boldogok az alázatos szívű emberek.
Gondold végig, hogy van-e alázatos szíved?
(Prókai Árpád, Boldva)
*************************
Imádság:
Uram! Hozzád tartozni nem versengés, hanem szív szerinti engedelmesség. Munkáld bennem a hűséget az utóbbiban! Ámen
*************************
A nap gondolata:
Mérd le legalább hetenként egyszer Isten előtt, hogy vajon az általa felállított mértékhez igazodik-e az életed? Pál ahhoz a zenészhez hasonlít, aki nem a hallgatóság tetszésével, hanem karmesterének helyeslésével törődik. Meg kell tanulnom mindent alárendelni ennek a fő törekvésnek! Istennek éppen annyit érek a nyilvánosság előtt is, mint a csendes magányban. Az a fő törekvésem, hogy tetszését megnyerjem és kedves legyek neki? Ha ennél kisebb dologra irányul, mindegy, hogy milyen nemes dolognak látszik is, igyekezetem tévút.
Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."