Napi Ige és Gondolat A sárga tálkedd

Napi Ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

Szep
14
Napi Ige és Gondolat A sárga tál kedd
A sárga tál
„Te formáltál anyám méhében.” (Zsoltárok 34,13b)
A gyülekezetünk Keresztyén Manufaktúrájában gyönyörű és igényes igei felirattal készült termékek készülnek nap, mint nap a szorgos alkotók keze alatt. Vannak azonban olyan termékeink, amiken lehet, hogy kisebb vagy nagyobb szépséghibák, helyesírási hibák, vagy anyaghibák vannak. Ezek közül többeket nincs szívünk kidobni, mert csak apró szépséghibájuk van, ezért belekerülnek egy sárga tálba, amit erre a célra jelöltünk ki, és ajándékként bárki megkaphatja, aki ellátogat a gyülekezetünkbe. Szépek, azonban mégis valaki meghozta fölöttük a döntést, hogy valami hibája van, ezért ajándékok lesznek, így a sárga tálban van a helye.
Kedves Testvérem, Te érezted már magad a sárga tálban? Én igen. Nem szégyellem, nem takargatom. Sokszor érzem magam hibásnak, sérültnek, fogyatkozássokkal telinek. Miért? Mert hasonlítgatom magam a másik emberhez. Úgy érzem, hogy semmire sem vagyok jó, csak arra, hogy a sárga tálban legyek, és várakozzak, hátha történik velem valami. És igen, történik velem valami: egyre értéktelenebbnek érzem az idő múlásával magam, leírom magam, ami után bele lehet csúszni észrevétlenül a depresszióba. Istennek legyen hála, én még a depresszióig nem jutottam el, mert Isten Igéje, az Ő szeretete mindig időben megtalált és kiemelt onnan.
De ha te is ilyen érzésekkel küszködsz, akkor ki kell, hogy nyisd a füledet és szívedet, és meg kell, hogy halld és érezd, amit velem is megértetett és megéreztetett Isten: egyedi és különleges teremtménye vagyok. Ő nem gyártott selejtet. Minden apró porcikám meg van tervezve. Különleges tervével felruházott. És ha ennek birtokában vagyok, akkor már nem lehetek depressziós, nem nyalogathatom a sebeimet, mert Ő számít rám az Ő küldetésének beteljesítésében. (Ez a depressziós hangulat nem tévesztendő össze azzal az érzéssel, amikor elfáradt, kifáradt vagy, és egy jó alvás, egy jól eltöltött szabadság fel tud tölteni, vissza tudja adni az életerődet.)
HOGY vagy most? HOL vagy most? Te magad raktad bele magadat a sárga tálba, vagy úgy érzed, hogy más lát ott téged?
Hát jól vésd az eszedbe és szívedbe: Isten nem gyárt selejtet, és Te sem vagy az! Istennek egyedi és értékes gyermeke vagy! Kelj hát fel a fotelodból és indulj az Ő szolgálatára! RÁD VAN SZÜKSÉGE! (Tóth Viktória, Abaújvár)
**************************
Imádság:
Uram, köszönöm, hogy értékes és egyedi vagyok. Köszönöm, hogy Te nem alkotsz selejtet, így én sem vagyok az. Köszönöm, hogy szeretsz és én is szerethetlek. Ámen
*************************
A nap gondolata:
Minden reggel, amikor felkelsz, nézz a tükörbe, és jelentsd ki:
„Értékes vagyok, mert Jézus drága vérén lettem megváltva!” (Mai Ige)
Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."