Napi Ige és Gondolat A nyitott ajtóPéntek

Napi Ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

Ápr
12
Napi Ige és Gondolat A nyitott ajtó Péntek
A nyitott ajtó
„Íme nyitott ajtót adtam eléd, amelyet senki sem zárhat be, mert bár kevés erőd van, mégis megtartottad az én Igémet, és nem tagadtad meg az én nevemet.” (Jelenések 3,8)
Amikor a filadelfiaiak meghallották és befogadták az evangéliumot, akkor Jézus Krisztus ajtót nyitott előttük az örökéletre: a bűn sötét világából a megtisztult élet világosságába jutottak. Szűkösségből tágasságba, megkötözöttségekből szabadságba, halálból életre.
Amikor Isten ajtót nyit előttünk, hasonló dolog történik: a magunk nyomorúságaiból az Ő tágasságába visz. Magam sok esetben azt tapasztaltam, hogy életem fontos döntéseinél csak egyetlen nyitott ajtó volt előttem.
Nem érdemes bezárt ajtókat betörni: Isten parancsait áthágva megpróbálni elérni céljainkat. Szomorú példa Ábrahám esete. (1Mózes 16) Ő és felesége elvesztette a türelmét, mert a megígért gyermek nem született még mindig meg. Maguk vették kezükbe a dolgot, képletesen szólva „betörtek” a bezárt ajtón: ha Sárának nem lehet gyermeke, hát pótolja azt a szolgálótól született fiú! Mennyi keserűség, viszály, szenvedés származott ebből! Megérte?
Dávid történetéből viszont erőt meríthetünk. (1Sámuel 24.) Saul, a féltékeny király üldözte, többször az életére tört. S noha Dávidnak lett volna alkalma őt megölni, istenfélelme visszatartotta attól, hogy Isten felkentjére kezet emeljen. Sok viszontagság között várta meg, amíg Isten teszi szabaddá az utat előtte a királyi trónhoz.
És egy mai példa: egy ismerősöm sokat kesergett azon, hogy munkahelyén megaláztatások, hátratételek érték. Változtatni akart. De akárhol próbálkozott, sehol nem járt sikerrel. Ekkor Isten megláttatta vele, hogy jelenlegi munkahelyén mennyi elvégezetlen munka van, amit azért nem vállalt senki, mert vagy nehéz vagy piszkos munka volt. Meglátta benne a „nyitott ajtó” lehetőségét, beleállt ezekbe, s még örömét is lelte. Megtalálta a helyét ott, ahonnan menekülni akart. Neki így nyitott ajtót Isten.
Jézus mondja: „Én vagyok az ajtó: ha valaki rajtam át megy be, az megtartatik, bejár és kijár és legelőt talál.” (János ev. 10,9) Ha életünk döntéseit a Krisztusban való hitben hozzuk meg, akkor lesz igazán szabad, áldásokkal teli az életünk.
(Lázár Péterné, Berettyóújfalu)
***
Imádság:
Urunk! Adj türelmet, hogy megvárjuk, amíg a megoldás, szabadulás ajtaját megnyitod előttünk. S add, hogy a megnyílt ajtón késlekedés nélkül lépjünk be. Ámen
***
A nap gondolata:
„Ha valakinek a lelkében Krisztus igazán jelen van, akkor az a lélek nem tehet másképp, várnia kell minden nap, minden pillanatban Krisztus dicsőséges eljövetelét.” (Szabó Aladár)
Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."