Napi Ige és Gondolat A megtartó hitCsütörtök

Napi Ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

Nov
24
Napi Ige és Gondolat A megtartó hit Csütörtök
A megtartó hit
„A leányom most halt meg, de jöjj, tedd rá a kezed, és élni fog” (Máté 9,18)
„Bízzál, leányom, a te hited megtartott téged. És meggyógyult az asszony abban az órában.”(Máté 9,22)
A szeretet által munkálkodó hitet látjuk mindkét gyógyulás esetében. Jézus életet ment mindazoknál, akik hisznek benne. A zsinagógai elöljáró azzal a hittel ment Jézushoz, hogy a haldokló leányát meg tudja gyógyítani. Így is történt, feltámasztotta őt a halálból. A 12 éve beteg asszony annyira hitt Jézusban, hogy csak a hátulról való ruhájának érintésével is visszanyeri egészségét. Mindketten feltétel nélkül hittek Jézusban. És ez a lényeg a mi életünkre vonatkozóan is. Ha a Jézusban való bizodalmunk munkálkodik bennünk, akkor nemcsak a földi életünk lesz hosszabb betegségünkből való felgyógyulás következtében, hanem az örök életet is elnyerjük és az Isten trónja mellett örvendezhetünk. Erre a megtartó hitre kell törekednünk egész életünkben. Jézus elvárja tőlünk, hogy szeretetben szolgáljunk egymásnak, hordozzuk egymás terhét, ahogy ő is felvállalta minden hozzá forduló ember sorsát. Senkit sem utasított el, hanem segített rajta. Ezt azért tette, hogy nyilvánvalóvá legyen Isten hatalma és mindenki őt dicsérje. Ha neki adunk dicsőséget, akkor tudjuk igazán szeretni embertársainkat, így minden jó cselekedetünk hitből fakad. Erre akar ösztönözni Jézus, hogy mi úgy szeressük egymást, ahogy ő szerette a rászorulókat, önzetlenül. (Horváth Csaba)
********
Imádság:
Úr Jézus! Te tudsz engem megmenteni és megtartani. Csak Te. Áldalak érte! Ámen
****************
A nap gondolata:
Ha szeretetednek tüze kialvóban van, emeld fel tekintetedet a legszeretettebbre, legméltóbbra és legtökéletesebbre, Akire nem nézhetsz anélkül, hogy Őt mindenekfelett ne szeresd.
Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."