Napi Ige és GondolatA magvető

Napi Ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

Szep
20

Azon a napon kiment Jézus a házból, és leült a tenger partján, de nagy sokaság gyűlt köré, ezért hajóba szállt, és leült; az egész sokaság pedig a parton állt.
Azután elmondott nekik sok mindent példázatokban: Íme, kiment a magvető vetni, és amint vetette a magot, néhány az útfélre esett, jöttek a madarak, és felkapkodták azokat. Más magok köves helyre estek, ahol kevés volt a föld, és azonnal kihajtottak, mert nem voltak mélyen a földben; de amikor a nap felkelt, megperzselődtek, és mivel nem volt gyökerük, kiszáradtak. Más magok tövisek közé estek, és amikor a tövisek megnőttek, megfojtották azokat. A többi viszont jó földbe esett, és termést hozott: az egyik százannyit, a másik hatvanannyit, a harmadik harmincannyit. Akinek van füle, hallja! (Máté 13:1-9)

 

Az egyik lelkész amerikai kollegám, segítséget kért, hogy hogyan értelmezze a magvető példázatát ő, aki egy nagyvárosban nőtt fel és élete során soha nem volt egy farmon. Ne lepődjünk nagyon meg, nincs egyedül. A legjobb esetben a gazdaságban láthatnak a traktor mögé befogott mélyszántó ekét, boronát, magvető gépet, a modern gazdagság és gazdaság minden kellékét. Csoda, hogy nem érti Jézus példázatát? Mert a földműves életét nem értő és nem tudó, csak az értelmetlen pazarlást latja ebben a példázatban. Ha mondjuk látott volna egy bivalyt befogva az eke elé a csiki domboldalban, akkor azt is látta volna, hogy a szántás nem olyan mély, hogy a föld kövekkel van tele, amit a földműves sokszor verejtékes munkával, néha kézzel szed ki, akkor látta volna, hogy a borona csak úgy ahogy egyengeti el a talajt és azt is látta volna, hogy a földműves milyen féltő gondossággal szórja a magot kötényéből, hogy jaj, nehogy csak egy is ne a jó földbe hulljon.

Akik akkor Jézust hallották értettek, a Székelyföld szerelmese ma is érti. Érti, hogy Jézus e példázatban sokkal többről beszél, mint a magról, meg a jó földről, meg a kövesről, meg a madarakról. Itt Isten végtelen szeretetéről van szó, amely, szinte pazarlóan hull reánk. És ebben a gyűlöletteljes, egymás ellen feszülő világban, milyen jó tudni azt, hogy az Isten szeretete ma is, itt is és most is hullik reánk.   (Burián Tamás, Silver Creek NY)

 

**************************

Imádság: 

Teremtő Istenünk, Mennyei Édesatyánk a Jézus Krisztusban! Köszönjük  Neked a magot, köszönjük Neked, hogy minket is magvetőnek hívtál el ebbe a szeretetlen, gyűlölködő világba, hogy a Te szeretetedről, megtartásodról beszéljünk. Kérünk, segíts minket betölteni küldetésünket. Ámen

*************************

A nap gondolata: 

A szeretet gyógyítja az embert – azt is, aki adja, azt is, aki kapja. (Dr. Karl Menninger)

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."