Napi Ige és Gondolat A Jézus szerinti jobbSzombat

Napi Ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

Máj
18
Napi Ige és Gondolat A Jézus szerinti jobb Szombat
A Jézus szerinti jobb
Én azonban az igazságot mondom nektek: jobb nektek, ha én elmegyek, mert ha nem megyek el, a Pártfogó nem jön el hozzátok, ha pedig elmegyek, elküldöm őt hozzátok. (Jn 16,7)
Igénkben azt mondja Jézus, „jobb nektek”, ezt a szót úgy is fordíthatnám, hasznosabb. Azaz, ami a ti javatokra szolgál. Ez a jobb, hasznosabb nem csak a földi dolgokra vonatkozik, hanem úgy is érthetjük, ami üdvösebb. Az a jobb, ami üdvösségünket szolgálja. Nem az a hasznosabb, jobb, ami szerintünk jó, hanem az a jó, ami Isten szerint jó. Ki tudom-e mondani őszinte szívvel vágyva, kérve, hogy legyen meg a te akaratod?
Jobb nektek, ha eljön a Pártfogó, mondja Jézus. Mert a Szentlélek kitöltetése után Jézus gazdagabb módon van velünk, bennünk lakik. Jobb, ha eljön a Pártfogó és leleplezi, hogy mi a bűn. Nagy baj lenne, ha mi mondjuk meg, hogy mi a bűn. Segítségével ismerem fel Jézusban az igazságot és azt, hogy az ítélet végrehajtatott a kereszten. A világ fejedelmének hatalma megtört. Jézus az, akinek adatott minden hatalom mennyen és földön. Rá bízom magam, akinek igéje igaz és aki a javamat akarja. Bízd rá ezt a napot is, minden napodat, mert nincs ennél jobb. (Székely Zsolt Ferenc, Hencida).
***
Imádság:
Mi Atyánk! Legyen meg a te akaratod. Ámen.
***
A nap gondolata:
Amit szem nem látott, fül nem hallott, és ember szíve meg sem sejtett, azt készítette el Isten az őt szeretőknek. (1 Kor 2,9).
Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."