Napi Ige és Gondolat A bélpoklos meggyógyítása – 4.Csütörtök

Napi Ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

Nov
30
Napi Ige és Gondolat A bélpoklos meggyógyítása – 4. Csütörtök
A bélpoklos meggyógyítása – 4.
„És íme, odament egy leprás, leborult előtte, és ezt mondta: Uram, ha akarod, megtisztíthatsz. Jézus kinyújtotta a kezét, megérintette őt, és ezt mondta: Akarom. Tisztulj meg! És azonnal megtisztult a leprától.” (Mt 8,2-3)
Bizonyára elszörnyülködött a sokaság Jézus viselkedésén. Akik szemtanúi ennek a történetnek, szörnyülködve gondolnak arra, hogy a leprás érintése a Tisztát is tisztátalanná teszi. Mi lesz most, mi fog történni? A leprás betegsége vesz erőt Jézuson, vagy fordítva? Erősebb Jézus egészsége a beteg fertőzöttségénél? Visszafojtott lélegzettel éli meg a sokaság, hogy Jézus még a gyógyíthatatlan poklosságnál is erősebb. És minden fordítva történik. A Tiszta teszi tisztává a tisztátalant. A sokaság messziről is hallja, amit Jézus mond: Akarom, tisztulj meg. és látja: azonnal megtisztult a leprától.
Jézus oltalmazó karját ma feléd nyújtja, sőt alászállt az égből a pokol mélységébe anélkül, hogy „megfertőződött volna”, nem tapadt hozzá tisztátalanságod, sőt megszabadított tisztátalanságodtól, bűneidtől. Miként a leprást, téged is szívére ölel, miként kereszthalálában a Golgota hegyén szívére ölelte a bűnei miatt tisztátalan emberiséget, és magára vette a világ bűneit és büntetését. Adj ezért hálát Neki naponta!
(Prókai Árpád, Boldva)
***
Imádság:
Jézusom! Tisztaságod minden tisztátalanságomat gyógyítani képes. Köszönöm, hogy jöhetek, amint vagyok. Ámen
***
A nap gondolata:
Életünk szépsége nem a fájdalommentességben rejlik, hanem annak megtapasztalásában, hogy Isten ott van velünk leggyötrőbb megpróbáltatásainkban is.
Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."