Napi Ige és Gondolat A bélpoklos meggyógyítása – 3.Szerda

Napi Ima2 imádkozás /layout/img/logo.png

Nov
29
Napi Ige és Gondolat A bélpoklos meggyógyítása – 3. Szerda

A bélpoklos meggyógyítása – 3.

„És íme, odament egy leprás, leborult előtte, és ezt mondta: Uram, ha akarod, megtisztíthatsz. Jézus kinyújtotta a kezét, megérintette őt, és ezt mondta: Akarom. Tisztulj meg! És azonnal megtisztult a leprától.” (Mt 8,2-3)

Leborult előtte... a leprás végtelen alázatosságával, az Úrnak kijáró tisztelettel borulj le Jézus előtt! Lélekben hajolj meg, borulj le előtte! Maga Jézus is leborult az ő mennyei Atyja előtt az Olajfák hegyén és a Gecsemáné-kertben.

Tedd az életedet a Jézus kezébe, vesd alá magad teljes mértékben az ő akaratának, s mondd a bélpoklossal együtt: Uram, ha akarod, megtisztíthatsz engem. Mondd: Uram, te nemcsak képes vagy, de akarod is, hogy betegségeimből meggyógyuljak, bűneimtől megtisztuljak. Nem azt mondja a bélpoklos, hogy Uram, ha képes lennél engem megtisztítani, hanem minden további nélkül feltételezi róla, hogy ő erre képes és akarja.

Amikor azt mondod, hogy Uram, ha akarod, megtisztíthatsz engem, tulajdonképpen azt mondod, hogy Uram, ne az én akaratom, vágyam, kívánságom szerint legyen, hanem a te akaratod érvényesüljön. Keresztyén emberként csak bízhatsz Isten segítségében, de elő nem írhatod, ki nem kényszerítheted, hogy megtisztítson téged. Hadd múljon minden a te életedben is Isten akaratán. Tulajdoníts Jézusnak te is akkora teljhatalmat és méltóságot, mint történetünk leprása.

(Prókai Árpád, Boldva)

***

Imádság:

Leborulok előtted, Úr Jézus. Erőd, hatalmad végtelen. Alázattal jövök Hozzád életem nyomorúságaival. Ámen

***

A nap gondolata:

Jézust feltámadása után is a sebeiről ismerte meg a tanítványok serege. S ha ez így van, akkor a tanítványok által hirdetett Jézust sem lehet másképpen megismertetnünk a világgal, csak sebeinken keresztül.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."