Napi Ige és Gondolat A bélpoklos meggyógyítása – 2.Kedd

Napi Ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

Nov
28
Napi Ige és Gondolat A bélpoklos meggyógyítása – 2. Kedd
A bélpoklos meggyógyítása – 2.
„És íme, odament egy leprás, leborult előtte, és ezt mondta: Uram, ha akarod, megtisztíthatsz. Jézus kinyújtotta a kezét, megérintette őt, és ezt mondta: Akarom. Tisztulj meg! És azonnal megtisztult a leprától.” (Mt 8,2-3)
Egy leprás... A mai modern betegségekről nem olvasunk a Bibliában. Ha Jézus ma menne át falvainkon, városainkon, akkor rákos megbetegedésről, tuberkulózisról, alkoholizmusról, drogfüggőségről, Eboláról szólna ez a történet. A lepra az összes betegségek közül az egyik legrégebbi. A leprást kitiltották, kitaszították a társadalomból. Sem mások vele, sem ő másokkal nem érintkezhetett. Tilos volt a házakba belépnie, templomi istentiszteleteken részt vennie. Vidéki zsinagógákban csak a leprások számára fenntartott, elkerített cellákban állhatott meg. A lepra a közhiedelem szerint Isten büntetése volt az elkövetett bűnök miatt. A leprást mindenki megvetette. Egy ilyen, betegsége és kirekesztettsége miatt duplán szenvedő leprás jön Jézushoz. Nincs olyan mélység, ahonnan ne indulhatnál el, és ne érkeznél meg az Úr Jézushoz!
(Prókai Árpád, Boldva)
***
Imádság:
Megváltóm! Mélységeimben is Rád nézek. Hittel, várva segítségedet. Ámen
***
A nap gondolata:
Amikor sűrűsödnek a problémák, akkor az elkeseredettség azt mondja: ne bízz Istenben! Ez olyan fertőzés, ami darabokra tépi az életed - ha hagyod.
Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."