Napi Ige és Gondolat

Napi Ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

Feb
18

Saul pedig az Úr tanítványai elleni fenyegetéstől és öldökléstől lihegve elment a főpaphoz, és leveleket kért tőle Damaszkuszba a zsinagógákhoz, hogy ha talál olyanokat, akik az Úr útjának követői, akár férfiakat, akár nőket, megkötözve vihesse azokat Jeruzsálembe. (ApCsel 9:1-2) 

„Uralkodj magadon!” – szokta mondani egyik ember a másiknak bizonyos szituációban. Ettől van jobb megoldás: uralkodjon rajtad az Úr! Ha az ember uralkodik magán, az egyfajta visszafogottság. Ideig-óráig. Aztán előjöhet a bennünk lévő indulat. De ha az Úr uralkodik rajtunk, akkor az Ő indulata kezd átjárni. Minél több időt töltünk valakivel, annál inkább hat ránk. Ebben is ez a titok: töltsünk időt Jézussal, minél többet és akkor az Ő hatása lesz erős bennünk. Ha az imádság és az Ige átjárja a lelkünket, akkor nem kell görcsösen megpróbálni önmagunkon uralkodni, hanem Jézus indulata jelenik meg bennünk.

Rendeljük alá az indulatainkat Krisztusnak! Ha engedjük, hogy ő legyen az Ura az életünknek, akkor ne csak egy részét, hanem az egészet bocsássuk rendelkezésére. Hadd uralja Ő a családi életünket, a kapcsolatainkat, a munkánkat, az anyagi javainkat, és az indulatainkat is… (Katona Béla)

*****************************************************

Imádság:

 Úr Jézus! Nem könnyű kimondani, mert az óemberem ágál ellene, de kimondom: légy Ura az életemnek, teljesen. Minden tekintetben. Ez szolgál áldásul nekem és a körülöttem élőknek is. Ámen

***************************************************************

A nap gondolata:

Az ember élete mindig nyomatékosabb, a beszédnél. A számadásnál a tett tallérszámba megy, a beszéd garasnak számít. (Spurgeon)

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Promoted products

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."