Napi igeErhard, valamint Kreszcencia napja

Napi Ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

Ápr
09

Gyertek, menjünk el, könyörögjünk az Úrhoz, folyamodjunk a Seregek Urához! Én is megyek! (Zak 8,21b–c)

Miután elénekelték a zsoltárokat, kimentek az Olajfák hegyére. (Mk 14,26)

Nagycsütörtök

Olvasmányok: Jn 13,1–15(34–35) és 1Kor 11,(17–22)23–26(27–29.33–34a)

Lekció: 1Kor 11,23–29
2Móz 12,1–11

Igehirdetési ige: Mt 26,36–46

 

Lelki útravaló a mai napra

Zakariás próféta olyan boldog jövendőről beszél, amikor az emberek felismerik az Istenhez való személyes odafordulás fontosságát. Olyan időről, amikor nem feladatként, hanem belső meggyőződésből, identitásként, a szabadság teljes átélésének lehetőségeként járnak az emberek istentiszteletre, hogy hálát adjanak az Úrnak.

Újszövetségi igénk az utolsó vacsora történetét követő eseményt hozza elénk. Azt, amikor a tanítványok ott lehettek Jézus mellett, és bár meglehetősen értetlenül, de együtt adhattak hálát azért, ami a bűntől való szabadításuk, a szeretet, a kegyelem ajándékának jelévé vált. Nem csoda, hogy zsoltárokat énekelnek. Nem csoda, hogy később, kiérve az Olajfák hegyére, Péter szinte felháborodva mondja: „Ha mindenki megbotránkozik is, én akkor sem.” (Mk 14,29) Aztán később, már a Gecsemáné-kertben a tanítványok elszundikálnak, nem tudnak virrasztani.

Menjünk vagy maradjunk? Tudjuk-e magunkat és egymást úgy buzdítani, hogy valóban lendületbe lépjünk? Mi, akik az úrvacsorában megtapasztaltuk Jézus személyesen ránk is kiterjedő kegyelmét, élünk-e a tőle kapott áldozat életünket formáló erejével? Mi, akik tudjuk, hogy Krisztus által az egész életünk vonatkozásában „minden kész”, vajon elfogadjuk-e Jézus szerető közelségét, és válaszolunk-e kérdésére azzal, hogy megvalljuk: „Én is megyek”?

*

Uram! Sokszor eltévedek, de tudom, hogy legbelül a te közelségedre vágyom. Add meg nekem azt a nyitottságot és lelki békét, hogy testemmel és lelkemmel el tudjam fogadni a te szeretetedet. Szeretném mondani, hogy „Én is megyek!” Segíts meg, hogy ne a saját belátásom, hanem a te akaratod érvényesüljön. Ámen.Szerző: Galambos Ádám

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Promoted products

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."