Napi igeEnikõ és Melitta, Dolóresz, Doloróza, Roland

Napi Ima3 imádkozás /layout/img/logo.png

Szep
15

Nem kell félned az elnyomástól: távol marad tőled, sem a rettentéstől: nem közelít hozzád. (Ézs 54,14(külső hivatkozás))

Jézus mondja: Békességet hagyok nektek, az én békességemet adom nektek, de nem úgy adom nektek, ahogyan a világ adja. Ne nyugtalankodjék a ti szívetek, ne is csüggedjen! (Jn 14,27(külső hivatkozás))

Olvasmányok: Préd 4,(4–7)8–12(külső hivatkozás) és Neh 13,15–22(külső hivatkozás)

 

Lelki útravaló a mai napra

Egy világtól elzárt, kis hegyvidéki faluban forgatott több napon keresztül egy dokumentumfilmes stáb. A helyiek olyan jól összebarátkoztak a filmesekkel, hogy azok megígérték nekik, meghívják majd őket a díszbemutatóra. Ennek ők nagyon örültek, bár fogalmuk sem volt, hogy az milyen: sosem láttak még mozifilmet. A nagy napon aztán értük jött egy busz, és bevitte a falu maroknyi népét a városba, egészen a moziteremig. Bent már várták őket, két külön sort fenntartottak nekik, majd elsötétült a terem, a vásznon pedig megjelentek az első képek. Nem telt bele azonban egyetlen perc sem, és a falusiak sikítva menekültek ki a teremből. A rendező utánuk szaladt. Ott találta őket az előtérben, egytől egyig halálsápadtan ziháltak. Kiderült, hogy megijedtek a mozgóképektől: feléjük szálló repülőgép, vulkánkitörés, vadállatok látványa riasztotta meg őket. A rendező azzal próbálta nyugtatni őket, hogy ez csak film, nem igazi, de nem hittek neki. Hiszen látják! Hallják! Szinte még érzik is, hogy ott vannak! Végül azzal sikerült megnyugtatnia őket, hogy azt mondta: bár ott vagyunk, de a veszélyek nincsenek ránk hatással, azok nem érhetnek el bennünket.
Olyan ez, mint a földi élet az üdvösség felől nézve.

*

Úr Jézus Krisztus, aki vállaltad az emberlét és a halál valóságát, hogy megments minket annak veszélyétől: add nekünk békédet, amely túlmutat az elmúlástól való félelmen, és az örök életbe vetett bizalommal indít minket élő reménységre, most és mindörökké. Ámen.

Szerző: Zsíros András

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."