Napi igeEmma, valamint Flóra, János napja

Napi Ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

Nov
24
Napi ige Emma, valamint Flóra, János napja
Napi igék

Ezt mondja az Úr: A kegyelem idején meghallgatlak, a szabadulás napján megsegítelek. (Ézs 49,8a)

Mert az Isten országa közöttetek van! (Lk 17,21b)

Olvasmányok

Zsid 13,1-9Ézs 2,1-5

 

 

 

Lelki útravaló a mai napra

 

A választott nép babiloni fogságban élő tagjainak Isten a szabadulás ígéretét adja az ószövetségi próféta igehirdetésén keresztül. Arról kapnak hírt, hogy a nyomorúság, a megaláztatás, a megszégyenülés mélységéből és sötétségéből kivezeti majd őket az Úr, aki újra szövetségével, világosságával, sokféle áldásával ajándékozza meg övéit. Valódi vigasztalást, erőt és reménységet adó üzenetként szól hozzájuk Isten igéje, miszerint egy napon majd a hazatérés öröme ragyoghatja be a szívüket.

És az ígéret beteljesedett, sőt Jézus Krisztusban megsokszorozódva és felfoghatatlan távlatokat nyitva lett valósággá mindazok számára, akik Isten Fia által a bűn és a halál fogságából nyertek szabadulást. Az ézsaiási mondatra utalva Pál apostol már örömmel és megtérésre hívó szeretettel írja: "Íme, most van a kegyelem ideje! Íme, most van az üdvösség napja!" (2Kor 6,2b)

A kegyelem idejének aktualitását hangsúlyozza Jézus is, amikor Isten országának jelen idejű valóságáról és közvetlen közelségéről beszél. Szavának különlegessége, hogy mindez éppen az ő személyében öltött testet.

Ne feledd: az alkalmas idő megragadása felelősségvállalást is jelent. Tekints így a mai napodra is!


*

Uram, kegyelmed és szabadító irgalmad csodáival van tele az életem, ám a legtöbbször természetesnek, magától értetődőnek veszem jóságodat. Segíts itt és most meglátnom szereteted jeleit és megragadnom az ajándékba kapott kegyelmi időt! Köszönöm, hogy Jézus Krisztusban hozzám is közel hoztad országodat. Ámen.

Szerző: Smidéliusz Andás

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."