Napi igeEmese és Sarolta, valamint Antal napja

Napi Ima3 imádkozás /layout/img/logo.png

Júl
05
Napi igék

Abrám hitt az Úrnak, és ő ezt számította be neki igazságul. (1Móz 15,6)

Akik hitből valók, azok Ábrahám fiai. (Gal 3,7)

Olvasmányok

Lk 7,36-50Bír 16,23-31

 

 

 

Lelki útravaló a mai napra

 

Hiszek! Mondhatja valaki erre, hogy egy lelkésznek ez munkaköri kötelessége. De vajon miben is hiszek? Sok "hitvallást" hallottam már: "Hiszek a természet megújulásában, az emberek jóságában, a szavak erejében. Hiszek a gyógyulásban, a megújulás lehetőségében, a másik megváltozásában. Hiszek a családomban, a munkám érelmében, az anyagi helyzetem rendbejövetelében. Hiszek magamban, abban, hogy a lehetetlen is lehetséges, hiszek a karmában…" Sokan sok mindenben hisznek.

"Abrám hitt az Úrnak" – látszólag jelentéktelen mondat ez, de gondoljunk bele: Abrám (a későbbi Ábrahám), aki előtt már sok-sok éve senki nem hitt Istenben – mert elfelejtették, túlhaladták, megunták –, hitre jut. Nincs előtte példa, szülői háttér, nincs semmi, ami miatt hihetne. Az Úr megszólítja ezt az embert, és azt mondja neki: "Nagy néppé teszlek és megáldalak…" (1Móz 12,2), és Abrám hitt ennek az "ismeretlen Istennek". Hitt, annak ellenére, hogy még nem látta ennek az Istennek egyetlen tettét, csodáját sem.

Egyszer megkérdezte valaki: "Mi haszna annak, hogy hiszel?" "Semmi – válaszoltam. – Nem azért hiszek, mert az jó nekem, hanem azért jó nekem, mert hiszek." Ráadásul egy olyan Istenben hiszek, akire bármikor számíthatok, mert végtelenül és halálosan szeret engem, és ezt megmutatta a golgotai kereszten.


*

Úr Jézus! Köszönöm, hogy ismerhetlek, hogy hozzád tartozhatom, hogy a te családod, a benned hívők közösségének tagja lehetek. Köszönöm megváltó szeretetedet, és hogy ennek erejét naponta érezhetem. Kérlek, vezess engem, hogy ebben a hitben meg tudjak állni, és tanúskodni tudjak hitemről, hogy minél többen lehessünk mi, Ábrahám fiai. Ámen.

Szerző: Hokker Zsolt

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."