Napi igeEmánuel, valamint Manó, Manuéla

Napi Ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

Márc
26

Bizony, megvallom bűnömet, bánkódom vétkeim miatt. (Zsolt 38,19)

Mert az Isten szerinti szomorúság megbánhatatlan megtérést szerez az üdvösségre… (2Kor 7,10)

Olvasmányok: 2Kor 4,11–18 és Mk 13,14–23

 

Lelki útravaló a mai napra

Az ember bűnös! Én is ember vagyok. Isten teremtménye, aki még ha nem is vesz tudomást róla, akkor is bűnben született. A bűn így végigkíséri életemet, mindennapjaimat. Fájó kimondani, de nem fér hozzá kétség. Ám nem mindegy, hogy ezt az állapotot miként kezelem. Elfogadom, beletörődően tekintek rá, vagy küzdök ellene.

A hitre jutott ember nem tud beletörődni. Fáj ez az állapot, így nap mint nap arra törekszik, hogy a bűnös lét ne hatalmasodjon el rajta. Hogy lehetséges ez? Csakis Istennel! Isten tudja egyedül a bűnöket megbocsátani. Nem kellenek ehhez közbenjárók, nem kellenek ehhez földi emberek, Isten az, aki képes enyhíteni bűnös életünkön. Egyedül ő tud „óemberből új embert” formálni.

Nem tudok hát mást tenni – és nem is szabad –, mint kimondani: Uram, vétkezem újra és újra. Pedig hányszor ígértem neked, hogy soha többé nem vétkezem sem ellened, sem embertársaim ellen! Aztán tessék! Újból megtörténik. És ugyanaz a forgatókönyv. Fogadkozom, ígérgetek, vétkezem, fogadkozom, ígérgetek… Nem akarok bűnös lenni. Elég ebből. Olyan teremtményed akarok lenni, akire büszke vagy. Hátra akarom hagyni bűneimet, hisz szenvedek tőlük. Segíts, kérlek, Istenem! A te teremtményed vagyok, aki egyedül csakis tőled vár irgalmat.

*

Könyörülő Istenem! Kérlek, segíts, hogy a bűnök, amelyek körbevesznek, és amelyek eddig meghatározták az életemet, eltűnjenek. Kérlek, enyhítsd gyötrődésemet. Tölts be erőddel, hogy ellenálljak a bűnnek és minden kísértésnek. Egyszülött Fiad ott van a kereszten, az én bűneim miatt viseli a fájdalmat. Add, hogy ezt sose felejtsem el, hanem őrá tekintve rádöbbenjek: csak te tudsz bűneimre gyógyír lenni. Ámen.Szerző: Pongráczné Győri Boglárka

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Promoted products

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."