Napi igeEmõd, valamint János, Roland napja

Napi Ima2 imádkozás /layout/img/logo.png

Aug
09
Napi igék

Barátja vagyok mindazoknak, akik istenfélők, és megtartják utasításaidat. (Zsolt 119,63)

Fülöp ... megkérdezte tőle [a kincstárnoktól]: Érted is, amit olvasol? Erre az így válaszolt: Hogyan érthetném, ha valaki meg nem magyarázza? És megkérte Fülöpöt, hogy szálljon fel, és üljön mellé. (ApCsel 8,30-31)

Olvasmányok

Mt 5,33-37Jn 9,35-41

 

 

 

Lelki útravaló a mai napra

 

Ha egy focicsapat szurkolóit vagy egy rocksztár rajongóit közösséggé, baráti társasággá kovácsolja a hasonló érdeklődés, mennyivel inkább válnak egy családdá, testvérekké, barátokká azok, akik az örökkévaló, teremtő Isten imádói! Akárhol is élnek a világban, akármilyen nyelven is beszélnek, akármilyen is a bőrük színe, különbözzenek bármiben egymástól; az istenfélőket, az ő akaratának cselekvőit láthatatlan lelki szál köti össze, amely elszakíthatatlan.

Járjuk az utunkat, amelynek mindenki más és más szakaszában tart a biztos cél felé. Néha keresztezzük egymásét, néha egy darabon együtt is haladunk, akárcsak Fülöp és az etióp kincstárnok. Amikor alkalmunk nyílik rá, tanulunk egymástól, és megosztjuk tapasztalatainkat. Örülünk, ha épülhetünk, és építhetjük egymást. Hiszen együtt épülünk egyetlen lelki házzá, egy test tagjai vagyunk, amelynek a feje Krisztus.

Erre gondolhatsz, ha egyedül vagy, ha magányosnak érzed magad. Tudd, hogy vannak barátaid. Vannak, akik számítanak rád. És eljön a nap, amikor az út végén megpihenve végre letelepedhetünk egymás mellé. De már nem lesz szükség arra, hogy tanítsuk egymást, mert mindnyájan Istentől tanítottak leszünk. Az lesz ám csak az öröm!


*

Uram, köszönöm, hogy tanítasz! Köszönöm a társakat, akik előttem jártak, és azokat is, akik most vannak mellettem. A kisgyermek izgatottságával várom az új találkozásokat, az új felismeréseket, a te igazságodban való egyre teljesebb elmélyülést. Köszönöm, hogy engem is használsz mások tanításában. Kérlek, Szentlelkedet tedd teljessé bennem, hogy együtt növekedjünk benned! Ámen.

Szerző: Bartha István

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."