Napi igeElemér, valamint Oszvald, Román napja

Napi Ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

Feb
28

Én Istenem, én Istenem, miért hagytál el engem? Távol van tőlem a segítség, pedig jajgatva kiáltok! (Zsolt 22,2)

Pétert tehát a börtönben őrizték, a gyülekezet pedig buzgón imádkozott érte Istenhez. (ApCsel 12,5)

Olvasmányok: Róm 7,14–25a és 1Kor 12,12–26

 

Lelki útravaló a mai napra

Sokszor érezzük azt, hogy foglyok vagyunk. Egy-egy szenvedély rabjai, megkötözöttségek rabjai. Beidegződések, szokásrendszerek, a munkánk, egy boldogtalan kapcsolat vagy éppen egy boldogtalan élet rácsok mögött tartott, elveszett foglyai. A világ válasza minderre, hogy törj ki! Légy önmagad, vállald fel önnön személyiségedet, annak minden negatívumát és elfojtott részletét is akár, de ne legyen, ne maradjon semmi, ami lekötöz.

A fogolylét leküzdésére az igazi válasz azonban nem csupán ez: nemcsak önnönmagunkat kell megtalálni, hanem rá kell találnunk Krisztusra! Krisztusra mint vezetőre, Krisztusra mint társra és Krisztusra mint barátra.

Találd meg Krisztust, hogy sohase légy egyedül, hogy mindig legyen, aki meghallgatja a kiáltásodat, mindig legyen melletted valaki, életed legsötétebb, legelveszettebb határhelyzeteiben is. Találd meg Krisztust, hogy legyen kivel megbeszélned a dolgaidat, hogy legyen, aki végighallgat, hogy válaszokat nyerj. Mert ha megtaláltad, szabad leszel. Szabad a jóra, szabad a szeretetátadásra, szabad egy boldog életre.

*

Istenem, Uram! Köszönöm, hogy szent Fiad eljött a világba, és életét adta értem is. Köszönöm, hogy vezetőm, társam és barátom a mindennapokban, életem nehéz és könnyedebb óráiban egyaránt. Uram, szabadíts meg fogolylétemből, bűneim sötétségéből, szabadíts fel a szeretet munkálására, a békesség megélésére, a jó cselekvésére, hogy neked tetsző legyen életem! Ámen.Szerző: Homoki Pál

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Promoted products

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."