Napi igeElõd, valamint Kordélia, Korinna napja

Napi Ima0 imádkozás /layout/img/logo.png

Okt
22

Íme, arasznyivá tetted napjaimat, életem ideje semmiség előtted. Mint egy lehelet, annyit ér minden ember, aki él. (Zsolt 39,6)

Krisztus Jézus… megtörte a halál erejét, és az evangélium által világosságra hozta az elmúlhatatlan életet. (2Tim 1,10)

Olvasmányok: Mt 8,14–17 és Jer 20,7–18

 

Lelki útravaló a mai napra

Minden az Éden kertjében kezdődött. Akkor, amikor a bűn büntetése a halál lett. Akkor, amikor az érintetlenül maradt élet fáját lángpallossal zárta le Isten az ember elől, hogy tényleg esélye se legyen a halál nélküli életre. Büntetésnek mondjuk ezt. Ám ha máshonnan nézzük, azt látjuk, hogy nem engedte Isten, hogy az elromlott, gyötrő élet váljon örökké tartóvá számunkra.

Helyette rögtön elkezdte végrehajtani a tervét, amelynek során a Golgota hegyére ültette át az élet fáját. Saját Fiának halálán keresztül érkezett meg hozzánk. Igen, a halálon keresztül hozta az életet. Jézuson keresztül már örökké tartóvá válhat az élet, mert meggyógyulhat a bűntől.

Az ószövetségi zsoltárban még a jelentéktelen élet miatt sóhajtozik Dávid. Pál azonban az Újszövetségben már a megváltozott világról ír Timóteusnak. Arról, hogy az Isten által véghez vitt halál megváltást hoz az életünkbe.

A java még ezután jön. Vagyis a halálunk után jön az igazi életünk az örök életben. Azonban az sem jelentéktelen, ami addig történik velünk. Ne becsüljük alá! Ezt is Teremtőnktől kaptuk. Egyszerre ajándékként és felelősségként.

*

Szerető Istenem!
Köszönöm, hogy ilyen gondosan elterveztél mindent. Köszönöm, hogy akkor is bennünket, embereket védtél, amikor ideiglenesen elzártad előlünk az Édenben az élet fáját. Köszönöm, hogy átültetted Jézus által később a Golgota hegyére.
Kérlek, segíts nekem, hogy ne veszítsem el az örök életet. És kérlek, segíts nekem, hogy ne tékozoljam el a halálom előtti, földi életemet sem.
Ámen.Szerző: Pethő Judit

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."