Napi igeEdina, valamint Gyõzõ, Ottokár, Sándor napja

Napi Ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

Feb
26

Mert aki hegyeket formál, és szelet teremt, aki tudtára adja szándékát az embernek (...), annak neve: az Úr, a Seregek Istene. (Ám 4,13(külső hivatkozás))

Jézus így imádkozott: Kijelentettem a te nevedet az embereknek, akiket nekem adtál a világból. A tieid voltak, és nekem adtad őket, és ők megtartották a te igédet. Most már tudják, hogy mindaz, amit nekem adtál, tőled van... (Jn 17,6–7(külső hivatkozás))

Olvasmányok: Zsid 2,11–18(külső hivatkozás) és Lk 11,5–13(külső hivatkozás)

 

Lelki útravaló a mai napra

Életünk során folyamatosan gyűjtjük és rendszerezzük az ismereteket. Minden információ befolyásol bennünket. Némelyik gazdagít, és sokáig megmarad bennünk, azonban rengeteg olyan is van, amelyik haszontalanná válik, és tulajdonképpen elszáll – nem használom, nincsen rá szükségem, és elfelejtem. Egyik gimnáziumi barátnőm egyik könyvet a másik után falta. Egészen megdöbbentett, amikor egyszer aktuális olvasmányom után érdeklődött. Csodálkozva kérdeztem vissza: nem emlékszel rá? Hiszen két hónapja olvastad, és meséltél róla nekem!
Az ismereteink Istenről nem tűnhetnek el a semmibe, mert az az ismeret, amelyet Jézus kijelentéseiből szereztünk, nap mint nap használható számunkra. Azok az információk, amelyeket a Szentírásból kaphattunk, kihatnak az életünkre, és a Szentlélek által nem könnyen elszálló, ideig-óráig tartó tudást adnak. Így rájövök, hogy nem általánosságban tudom, hogy van egy gondviselő mennyei Atyám, hanem rábízom magam. Nemcsak a bajban – amikor bűneim következményei a fejemre hullanak – fordulok megváltó Uramhoz, hanem mindenkor és folyamatosan. A döntéshelyzetekben, a konfliktusok megoldása közben, azaz nap mint nap kérhetem a Szentlélek világosságát, erejét és bölcsességét. Ismerhetem az Urat, és ez az ismeret életem középpontjává válhat.

*

Uram! Olyan jó éreznem, hogy te ismersz engem! Ismered gondolataimat, küzdelmeimet és kérdéseimet. Köszönöm, hogy mindezeket rád bízhatom. Hálával teli a szívem, mert te megismertetted magad velem. Jézus Krisztus által megismerhettem a szeretet és irgalom Atyját. Kérlek, segíts, hogy szándékaidat megismerve a te vezetésedre bízzam bátran az életem! Ámen.

Szerző: Péterné Benedek Ágnes

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."