Napi igeDömötör napja

Napi Ima2 imádkozás /layout/img/logo.png

Okt
26

Ezek a harci kocsikat, amazok a lovakat emlegetik dicsekedve, mi pedig Istenünknek, az Úrnak a nevét. (Zsolt 20,8(külső hivatkozás))

Állhatatossággal fussuk meg az előttünk levő pályát. Nézzünk fel Jézusra, a hit szerzőjére és beteljesítőjére... (Zsid 12,1–2(külső hivatkozás))

Olvasmányok: 2Kor 10,1–6(külső hivatkozás) és Lk 13,31–35(külső hivatkozás)

 

Lelki útravaló a mai napra

Dávid gyönyörű éneke mellett az apostoli biztatás ad erőt a mai napunkhoz és munkánkhoz. A levél írója a futópálya képét tárja mindenkori olvasói elé, amelyen türelemmel és kitartó szívóssággal kell a tanítványnak végigfutni. A rajt pillanatában a futó felemeli fejét, és a célra tekint. Az életpályán a hívő ember nem magányos ultramaratonista, hanem a gyülekezet tagja. Közösen nézhetünk fel a megfeszített Úrra, aki győzött, bár legyőzetett, és ezért a hit szerzője és beteljesítője. A kereszten túl ott látjuk a feltámadott Jézus alakját is, amint az Isten jobbján ül.
Éppen ezen a napon, 1608-ban halt meg Philipp Nicolai német evangélikus pap-költő. Két csodálatos énekét ismerjük és énekeljük. Az ének mindig erőgyűjtés a hit harcához és a pályán futáshoz. „Szép, fényes Hajnalcsillagom” – zengjük a kedves dallamú, de veretes szövegű énekünket, amely azon kevesek egyike, amely ugyan nem úrvacsorai ének, de a harmadik versszakban a szerző felragyogtatja az oltáriszentség nagyszerű ajándékának értelmét. Dávid éneke és a mi énekünk így csendül együtt, és hangzik az Úr nevének dicsérete.
A futáshoz erőforrásra van szükségünk, hogy el ne lankadjunk. A süllyedő Péter felnézett Jézusra (Mt 14,22kk), aki megmentette. Nézzünk fel az Úrra, és a harci kocsik sem gázolhatnak át rajtunk!

*

„Áldjon meg téged gazdagon az erős Isten.
Borítson be oltalmazón szeretete palástjába,
és adjon lelkedbe bátorságot.”
(Varga Gyöngyi)


Szerző: Gregersen-Labossa György

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."