Napi igeDezsõ, valamint Dézi napja

Napi Ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

Máj
23
Napi igék

Vigadjatok a mi erős Istenünk előtt…! (Zsolt 81,2)

Úgy ajánljuk magunkat mindenben, mint Isten szolgái: ... mint szomorkodók, de mindig örvendezők, mint szegények, de sokakat gazdagítók, mint akiknek nincsen semmijük, és akiké mégis minden. (2Kor 6,4.10)

Olvasmányok

Mk 1,32-39Gal 2,1-10

 

 

 

Lelki útravaló a mai napra

 

A mi Istenünk erős. Elbírja a világ minden terhét, a tiédet is. Elbírja a világ minden gondját, a tiédet is. Elbírja a világ minden szomorúságát, a tiédet is. Előtte lehetsz gyenge, lehetsz szomorú és üres, mert ő erős, örömmel teljes és gazdag, téged is megerősít, eltölt örömmel, és meggazdagít. A kezébe adhatod terheidet, gondjaidat és szomorúságodat minden reggel és minden este, hogy felszabadult, gondtalan lélekkel örvendezhess előtte.

Ma is erre hív: engedd, hogy kiemeljen a hétköznapokból, felemeljen magához, és neked adja Jézusban mindazt, ami az övé. Látod, Isten szava többes számban hív minket. Tudja, hogy egyedül belevesznénk a dolgainkba. Szükségünk van társakra, akik felráznak, emlékeztetnek, kitartásra vagy éppen újrakezdésre biztatnak. És társainknak is szükségük van ránk, hogy mi is hívjuk és lelkesítsük őket: "Vigadjatok a mi erős Istenünk előtt…!"

Merülj most bele Isten gondoskodásába, ülj bele, mint egy kényelmes fotelba, és élj át egy cseppnyi mennyországot! Fogd meg társaid kezét, és vidd magaddal őket Isten elé, most imádságban, s majd a személyes találkozásban is!


*

Atya, Fiú, Szentlélek Isten! Hatalmas vagy és erős. Kezedben tartod a világot, benne az én életemet is. Köszönöm, hogy rád bízhatom magamat és szeretetteimet, gyülekezetemet és minden embertársamat. Vágyom a közelségedre, erődre és szeretetedre. Tölts el engem Szentlelkeddel, hadd élvezzem jelenléted ajándékait. Engedd, hogy belőled feltöltekezve induljak utamra, és adjam tovább szeretetedet. Ámen.

Szerző: Lázárné Tóth Szilvia

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."