Napi igeCsongor, valamint Bánk, Bernadett, József napja

Napi Ima3 imádkozás /layout/img/logo.png

Ápr
16

Ne legyen jós, se varázslást űző, jelmagyarázó vagy igéző! Mert utálatos az Úr előtt mindaz, aki ilyet cselekszik... (5Móz 18,10.12(külső hivatkozás))

A világosság gyümölcse ugyanis csupa jóság, igazság és egyenesség. Ítéljétek meg tehát, mi az, ami kedves az Úrnak, és ne vegyetek részt a sötétség haszontalan cselekedeteiben, hanem inkább leplezzétek le ezeket. (Ef 5,9–11(külső hivatkozás))

Olvasmányok: 1Pt 2,1–10(külső hivatkozás) és Kol 3,5–11(külső hivatkozás)

 

Lelki útravaló a mai napra

Egyszer beszéltem valakivel, aki a halálra készült. Talán inkább azt kellene mondani, kész volt a halálra. Azt mondta, tudom már, hogy ebből vagy abból egy bizonyos mennyiség van még az életemben. Emiatt minden egyes alkalom nagyon értékes. Ha nem sikerül, egy eséllyel kevesebb.
A „haszontalan” szó az eredetiben meddő, terméketlen, és talán ez az, ami ezt a két kis szakaszt összeköti. Ne vegyetek részt a haszontalan, sehová nem vezető, terméketlen cselekedetekben. Elpazarolt lehetőség a jóslás, varázslás és hasonlók, de nem csak ezek. Hány fölösleges ostobasággal foglalkozunk nap mint nap? Az életünk meg csak pereg…
De a sok felesleges dolog egyben megmutatja azt is, hogy van, ami nem az. Ami miatt érdemes élni. A jóság, az igazság, az egyenesség. Szinte fellélegzünk a sok felesleges, meddő, terméketlen, időrabló ostobaság között. Van miért élni. Van jó élet. Van értelmes élet. Ezek a világosság gyümölcsei. Isten ez a világosság. Ő ragyogtatja fel Krisztust nekünk. Így leszünk a világosság gyermekei. Akik érnek valamit.

*

Azt hiszem, szánsz még nekem néhány feladatot az életben. Engedd, hogy megbecsüljem azokat a lehetőségeket, amelyeket adsz. Csak nehogy elherdáljam az életemet fölösleges ostobaságokra! Ámen.

Szerző: Koczor Tamás

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."