Napi igeCsaba, valamint Mária, Marietta, Matild, Tilda

Napi Ima2 imádkozás /layout/img/logo.png

Júl
06
Napi igék

Az Úr lesz örök világosságod, és Istened lesz ékességed. (Ézs 60,19)

Ez pedig az az üzenet, amelyet tőle hallottunk és hirdetünk nektek, hogy az Isten világosság, és nincs benne semmi sötétség. (1Jn 1,5)

Olvasmányok

Jn 5,1-16Ruth 1,1-22

 

 

 

Lelki útravaló a mai napra

 

"…az igazat mondd, ne csak a valódit, / a fényt, amelytől világlik agyunk, / hisz egymás nélkül sötétben vagyunk" – írja Thomas Mann üdvözlése című versében József Attila. A fiatal költőnek a Nobel-díjas íróhoz intézett kérését Isten és ember kapcsolatára vonatkozóan is idézhetjük: egymás nélkül sötétben vagyunk. Victor János szerint egy "hazugságoktól elsötétített világban, amelyben az ember már magát sem látja igaz valójában", Isten "vakító fényt gyújt, hogy eloszoljék az önámítás, és őszintén úgy jelenjék meg minden, amint van. Elszomorító a látvány, de jobb szembenézni vele."

Életünket bearanyozhatja ugyan az isteni világosság, maradéktalanul mégsem merül ki soha. Az alétheia, Isten igazsága messze felülmúlja vágyainkat, elképzeléseinket. "Bizony, a ti gondolataitok nem az én gondolataim, és a ti utaitok nem az én utaim – így szól Isten." (Ézs 55,8) Jézus azt mondta magáról, hogy ő az igazság, ő a világ világossága. "Ne felejtsük – figyelmeztet Gyökössy Endre –, minél inkább távolodik valaki egy erős fényforrástól, annál nagyobb lesz az árnyéka. Sőt, minél ragyogóbb fényforrástól távolodik, árnyéka is annál hosszabbá válik. Csak közvetlenül alatta tűnik el! Árnyék mögött fény ragyog, nagyobb mögött még nagyobb, amire nézek, az vagyok."


*

Istenünk, gyújts világosságot életünk sötétjében! Lobbantsd fel hitünk lángját Szentlelkeddel! Lelked meleget ad a hideg világban, ő a fény a ránk boruló éjszakában. Űzd el tőlünk félelmeinket, kétségeinket! Hálásak vagyunk bocsánatodért, szeretetedért, akár a pásztortűz mellett megpihenő vándor a hosszú és fárasztó barangolás után. Ámen.

Szerző: Bácskai Károly

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."