Napi igeBrúnó és Renáta, valamint Renátó napja

Napi Ima2 imádkozás /layout/img/logo.png

Okt
06
Napi igék

Mert egyenesek az Úr útjai: az igazak járnak rajtuk, a vétkesek elbuknak rajtuk. (Hós 14,10)

Vigasztaljátok tehát egymást, és építse egyik a másikat, ahogyan teszitek is. (1Thessz 5,11)

Olvasmányok

Fil 1,18b-26Eszt 3,7-15

 

 

 

Lelki útravaló a mai napra

 

Október hatodika – mindannyiunknak egyszerre dobban meg ilyenkor a szíve. Egy nap, amely mélyen megérint, és egyben példát is ad nekünk. Hogyan is tudtak megmaradni azon a napon ők tizenhárman? Úgy, hogy vigasztalva erősítették egymást. Tizenhárom egymásba kapaszkodó, egymás hitét megerősítő szívet és lelket láthatunk. Isten megerősítő kegyelme volt velük.

Megérezzük ezt mi is minden napunkon? Amikor nem ellenséges csapatoktól, hanem az élet nehéz viharaiban kell megállnunk, és egymást erősítve, vigasztalva az Úristen felé kell mutatnunk? Így tesszük, vagy csak sóhajtozunk, hogy bárcsak megtettük volna, bárcsak megtennénk? Mi is kell hozzá? Az, hogy tudjunk harcolni és kiállni egymásért és az Istenért is, és minden nehézség közt is igent mondani. Tudunk-e mi is így szolgálni? Alázattal, tisztelettel és szeretettel? A vigasztalás Istene adja meg mindannyiunknak, hogy legyünk elég erősek, amikor szívünkben háborognak a szeretetlenség hullámai, amikor szükségünk van a vigasztaló szavára, hogy másoknak is át tudjuk adni, miközben nekünk is ezzel kell szembenéznünk.

Építsük egymás életébe a szeretet köveit, ahelyett hogy a gyűlölet szikláival rombolnánk egymást! Ezzel is adjunk példát az utánunk jövő nemzedéknek.


*

Urunk! Hálatelt szívvel vagyunk ma is előtted. Köszönjük, hogy te, a vigasztalás Istene segítesz nekünk életünk minden napján. Köszönjük, hogy te, aki mindig alakítod, építgeted a mi életünket, közben szeretettel és kegyelemmel is erősíted a mi szíveinket. Hála neked, hogy amikor úgy érezzük, minden elveszett, te felemelsz bennünket. Ámen.

Szerző: Ponicsán Erzsébet

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."