Napi ige Böjt második vasárnapja (Reminiscere)Elemér, valamint Oszvald, Román napja

Napi Ima0 imádkozás /layout/img/logo.png

Feb
28

Ne félj, mert én veled vagyok! (Ézs 43,5a(külső hivatkozás))

Mindenütt szorongatnak minket, de nem szorítanak be, kétségeskedünk, de nem esünk kétségbe; üldözöttek vagyunk, de nem elhagyottak; letipornak, de el nem veszünk... (2Kor 4,8–9(külső hivatkozás))

Böjt második vasárnapja (Reminiscere)

Olvasmányok: Jn 3,14–21(külső hivatkozás) és Róm 5,1–5(6–11)(külső hivatkozás)

Lekció: 1Thessz 4,1–8(külső hivatkozás)
Ézs 5,1–7(külső hivatkozás)

Igehirdetési ige: Mt 20,20–28(külső hivatkozás)

 

Lelki útravaló a mai napra

Albert herceg, a későbbi VI. György brit király dadogással küszködött. Valahányszor a nyilvánosság előtt szóra nyitotta a száját, elszorult a torka, levegő után kapkodott, és csak óriási erőfeszítések árán tudott megszólalni. Így történt ez 1925. október 31-én is, amikor a telt házas Wembley stadionban kellett beszédet tartania. A kudarc után nagyon elkeseredett, és elveszítette a gyógyulásba vetett reménységét. Ekkor ismerkedett meg azzal a különc beszédterapeutával, aki sokat segített neki abban, hogy legyőzhesse a félelmeit, és a beszédeit nagyobb megakadás nélkül mondhassa végig.
A II. világháború kitörésekor rádión keresztül kellett szólnia a népéhez. A feszült helyzetben is nyugodt tudott maradni, hiszen tanára vele együtt suttogta a szöveget a háttérből, és karmesteri mozdulatokkal segítette a levegővételben.
A filmbeli segítő szakemberhez hasonlóan Jézus is ott van velünk életünk legfélelmetesebb szituációiban, hogy megnyugtasson, bátorítson, és túllendítsen a legkritikusabb pillanatokon. Ott van velünk a vizsgán, szent jelenlétét érezhetjük a kórteremben, a temető csendjében és a síron túl is. Zaklatott szívünkbe békességet hoz, kétségeink helyére boldog bizonyosságot. „Bár az út néha oly sötét, / Soha nincs okom félni a bajtól, / Amíg irgalmas karja véd!” (EÉ 459,3)

*

Jézusunk! Köszönjük, hogy legpróbásabb élethelyzeteinkben is számíthatunk rád. Hálásak vagyunk, amiért megerősítesz hitünkben, és békességeddel ajándékozol meg. Szabadíts meg valós vagy irracionális félelmeinktől, és kérünk, bontakoztasd ki életünket tetszésed szerint. Ámen.

Szerző: Koch Szilvia

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."