Napi ige Böjt 4. vasárnapja (laetare)József és Bánk napja

Napi Ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

Márc
19
Napi ige Böjt 4. vasárnapja (laetare) József és Bánk napja
Napi igék

Nincs olyan szent, mint az ÚR, rajtad kívül senki sincsen... (1Sám 2,2)

Hanem - mivel ő, a Szent hívott el titeket - ti is szentek legyetek egész magatartásotokban... (1Pt 1,15)

Olvasmányok

Jn 12,20-242Kor 1,3-7

Böjt 4. vasárnapja (laetare)

Ha a földbe vetett búzaszem nem hal meg, egymaga marad; de ha meghal, sokszoros termést hoz. (Jn 12,24)

Örüljetek Jeruzsálem! Jöjjetek, akik szeretitek, és szívből ujjongjatok! Akik gyászoltok, leljetek vigaszra benne! (Ézs 66,10)

Lekciók: Jn 6,1-15Ézs 54,7-10

Igehirdetési alapige: 1Kor 10,14-17

 

 

Lelki útravaló a mai napra

 

"Az igazgató úr egy szent!" - foglalja össze és rebegi áhítatos tiszteletét refrénszerűen az állatkert-igazgató (Haumann Péter) felé titkárnője (Pápai Erzsi) Csukás István ifjúsági regényének filmváltozatában. Az alkotás görbe tükörben mutatja azt a kritika nélküli viselkedést és függőséget, amely egyes hierarchikus rendszerekben talán kényelmesebb és előnyösebb lehetőség a boldogulás útján. De milyen szégyenteljes is belenézni abba a görbe tükörbe...!

Isten szentsége az ő tisztaságát és tökéletességét jelenti. Ő az egyetlen, akit valóban megillet ez a jelző. Anna hálaénekéből annak a megtapasztalásnak az öröme árad, hogy a szent Isten rátekintett, lehajolt hozzá reménytelen helyzetében, felemelte tekintetét, örömre fordította hosszú évek alatt állandósult szomorúságát. Isten szentsége a kőszikla, amelyen megvethetjük lábunkat, életünk biztos alapja, amelyre építhetünk. Szentségébe ágyazódik létünk igazi értelme. Tőle való függőségünk nem kiszolgáltatottság, hanem teremtményi voltunkból fakad. Nem lekötelezettjei, hanem megváltott gyermekei vagyunk. Tisztaságából Krisztus vére által részesített minket.

*

Hálát adok neked, teremtő Istenem, hogy békességgel és szabadsággal ajándékoztál meg. Szentséged nem szorongást vált ki belőlem, nem a megfelelési kényszer nyomása alatt kell keresnem tetszésedet, hanem annak bizonyosságával, hogy te örömre teremtettél, s magad is örülsz, amikor megérkezem hozzád. Ámen.

Szerző: Lacknerné Puskás Sára

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."