Napi igeBódog, valamint Félix, Vidor napja

Napi Ima2 imádkozás /layout/img/logo.png

Jan
14
Napi ige Bódog, valamint Félix, Vidor napja
Napi igék

Hatalmas dolgot tett velünk az Úr, ezért örvendezünk. (Zsolt 126,3)

Áldott az Isten, a mi Urunk Jézus Krisztus Atyja, aki megáldott minket mennyei világának minden lelki áldásával Krisztusban. (Ef 1,3)

Olvasmányok

Lk 12,49-53Józs 1,1-18

 

 

 

Lelki útravaló a mai napra

 

Párbeszéd az, amikor meghallgatom a másikat, és érzem azt, hogy engem is meghallgatnak. Hogy ez milyen nehéz feladat, az idegen nyelv tanulása közben lett számomra nyilvánvaló, amikor a tanulási gyakorlat szerint el kellett ismételni, mit mondott a másik fél, majd csak utána reagálni az elmondottakra. A rögzült válaszadási rutin bizony nagyon kevés időt hagyott a meghallgatás figyelmére.

A párbeszédes lelkület a zsoltárok sajátossága, mert nemcsak egyoldalúan beszél Isten munkálkodásáról, hanem meghallgatja a másik felet is. Velük és velünk tett hatalmas dolgokat az Isten, hirdeti a 126. zsoltár éneke. Ebben a refrénben ott láthatom más emberek és népek örömét, amely saját bizonyosságom derűje is. Ezt az áldást láttatja az apostol, amikor Krisztus közelségében éli meg Isten országának mennyei és földi távlatát. Azt a világot, ahol a mennyei és földi közösség párbeszédében együtt valljuk: "Hatalmas dolgot tett velük/velünk az Úr!"

Közös örömünk segítsen bennünket a párbeszéd művészetére, amelyben egymást meghallgatva tudunk Isten csodájáról énekelni. Legyőzve megszokott válaszadási mechanizmusokat, merjünk megismételni mások hitvallását, amikor velük cselekedett hatalmas dolgokat az Úr.


*

Urunk, Istenünk! Téged kérünk, adj nekünk türelmet mások meghallgatására. Neked adunk hálát, hogy bennünket és másokat is Krisztusban megjelenő jóságoddal elhívtál a közös örömre. Add, hogy együtt láthassuk Isten munkálkodásának csodáját, amelyben az Örökkévaló elhív és kiválaszt, megőriz és megerősít. Add, hogy ez a közös ének minél többek hitvallása legyen. Ámen.

Szerző: Solymár Péter

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."