Napi igeBernadett, valamint Bolivár, Konrád, Simon napja

Napi Ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

Feb
18

Ne félj, termőföld! Vigadj és örülj, mert nagy dolgokat vitt véghez az Úr! (Jóel 2,21)

Valóban nagy a kegyesség titka: aki megjelent testben, igaznak bizonyult lélekben, megjelent az angyaloknak, hirdették a népek között, hittek benne a világon, felvitetett dicsőségben. (1Tim 3,16)

Olvasmányok: Ez 33,30–33 és 1Kor 9,24–27

 

Lelki útravaló a mai napra

Keresztények vagyunk, azaz Krisztust követők. Az ő tanítása szerint járni próbálkozók. Olykor ügyetlenül csetlő-botlók, néha meg nagy hegyeket is bátran megmászók. A kereszténység nagy családján belül evangélikusokként pedig az evangéliumról vagyunk elnevezve. Az evangélium jelentése: jó hír, örömhír, amely alaphangot ad(hatna) a napjainknak.

Ne félj, vigadj, örülj! Azaz ne aggodalmaskodj, ne búslakodj kilátástalanul, hiszen Isten gondoskodik gyermekéről, rólad is. A kereszténységnek ez az örömtelisége nagy hiánycikk ma a világban. Tegyük hozzá, elsősorban az európai országokban. Mi, akik „hungaropesszimizmusunkról” is ismertek vagyunk, hogy vagyunk ezzel? Amerre járunk, sokat szembesülünk a panaszkodással, a kiégéssel, a „minden mindegy” hangulattal.

Isten szeretete azonban másra hívott el bennünket. Ne félj, vigadj, örülj! Isten Jézusban közel jött az emberhez. Ő osztozik velünk jóllétünkben és nehézségeinkben is. Őt bátran kérhetjük, megszólíthatjuk, és kipótolja tökéletlenségeinket. Persze ez nem azt jelenti, hogy szüntelenül ugrándoznunk kell örömünkben. Mindennek megvan az ideje. Azonban az Istentől való megajándékozottságunk arra tud képessé tenni bennünket, hogy minden élethelyzetben számoljunk az ő áldó, rendet teremtő, ráncokat kisimítani tudó jelenlétével.

*

Segíts nekem, Uram, elszakadni a panaszkodástól, és teret adni magamban a hálának és az örömnek. Annyiszor próbáltam már saját erőmből, de nem jártam sikerrel. Kérlek, segíts nekem ebben is, és tedd áldássá az életemet. Add, hogy napod fénye világítson ma is bennem. Ámen.Szerző: Bogdányi Mária

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Promoted products

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."