Napi igeÁrpád, valamint Benõ, Janka, Johanna, Zsanett

Napi Ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

Márc
31

Eljönnek azok is, akik távol laknak, és építik az Úr templomát. (Zak 6,15a)

[Krisztus Jézusban] ti is együtt épültök Isten hajlékává a Lélek által. (Ef 2,22)

Olvasmányok: Jób 19,21–27 és Mk 14,12–16

 

Lelki útravaló a mai napra

Életünk során mindig úton vagyunk. Kötődünk emberekhez, tájakhoz, épületekhez abban a teremtett világban, amelyben élünk vagy ahova születtünk. Ragaszkodunk templomunkhoz, az Isten drága hajlékához, amely sokat jelent és üzen számunkra. Életünk rendjében fel sem fedezzük a „Szenteld meg az ünnepnapot!” parancsolat lényegét. Pedig a törvény az evangéliumhoz vezet. A tevékeny munkálkodás után pihenésre és töltekezésre vágyódunk. Olyan jó megtapasztalni, hogy bennünket is hívnak különböző eseményekre, többek között hálaadásra is.

A kincs az evangélium. A depositum latin szó letétet jelent. Ez számunkra a templom. Benne csakis azért észrevehetőek évszázadok erőfeszítései, hogy a közösség számára legyen egy hely, ahol hangzik az idők feletti üzenet. Kötődünk egy-egy templomhoz, és megvan a helyünk ott. Távolról érkezve sok munkát lehetett ott elvégezni. A Dunántúl egyháztörténete különösképpen is mutatja a ma embere számára is, hogy fel lehet vállalni távolságokat, csakis azért, hogy egy közösségnek, gyülekezetnek tagja legyek.

A megérkezés boldog pillanat, alkalom a megújulásra. Ilyenkor fel lehet ismerni: Uram, olyan jó ismét a te házadban lenni! A Szentlélek munkáljon bennünk, hogy élő kövek legyünk a lelki házban.

*

Urunk! Köszönjük, hogy velünk vándorolsz életünk minden napján.
Hálásak vagyunk megtartó kegyelmedért, az erőért, amellyel útnak indítasz bennünket. Köszönöm a drága lehetőséget, hogy megszólítottál. Köszönöm, hogy én is megszólíthatok másokat.
Kérünk, add elénk üzenetedet, Szentlelked erejét. áldd meg életünk vándorlását. Ámen.Szerző: Polgárdi Sándor

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Promoted products

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."