Napi igeAndrás és Andor, valamint Andrea, Endre, Tarján

Napi Ima0 imádkozás /layout/img/logo.png

Nov
30

Ezt mondja a Seregek Ura: Bizony, aki titeket bánt, a szemem fényét bántja! (Zak 2,12)

Ki vádolná Isten választottait? Hiszen Isten az, aki megigazít. (Róm 8,33)

Olvasmányok: 1Pt 1,(8–9)10–13 és Ézs 57,14–21

 

Lelki útravaló a mai napra

Emberi s keresztyén életünk különböző korszakaiban mindig jólesik a biztatás. Az elhangzó mondatokban megjelenő érzések, megélt tapasztalatok a jövő irányába kívánják orientálni a megszólított személyt. Isten mindig személyesen szól hozzánk: népéhez, az elhívott prófétákhoz és mai tanítványaihoz egyaránt. A megszólítás hátterében is Urunk féltő szeretete húzódik meg.

A teremtő Isten merte kritizálni, számonkérni s nem utolsósorban ítéletét megfogalmazni a próféta által a választott nép felé. Bátorító is lehet a saját népe számára, ha ítéletet mond minden olyan nép felett, akik Izraelt bántották. Igen! Merjük kimondani, de lássuk meg azt is, hogy az Úr mindezek mellett bátorította is őket.

Környezetünkből érkező információkat, a verőfényes napsütést, a teremtett világ gazdagságát csakis a látásunkkal érzékeljük. Ezért is vigyázunk rá. Talán emlékszünk a mondásra: úgy vigyázzunk arra, mint a szemünk világára! Higgyük el, Istennek nagyon fontosak vagyunk. Érzem és látom szeretetét és jóságát.

*

Hálát adunk a teremtett világ csodáiért. Életünkért, a mindennapi kenyérért. Add, Urunk, hogy észrevegyük a múló időben, hogy te mindig ugyanazzal a szeretettel fordulsz nemcsak néped, de minden teremtményed felé is.
Urunk, legyen meg a te akaratod. Nyugodjék meg rajtunk drága áldásod. Jó hallani, hogy Jézus Krisztus tegnap, ma és mindörökké ugyanaz. Úgy legyen! Ámen.Szerző: Polgárdi Sándor

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."