Napi igeAlfréd, valamint Péter napja

Napi Ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

Feb
23

Majd az Úr szavát hallottam, amint ezt kérdezi: Kit küldjek el, ki lesz a követünk? Én ezt mondtam: Itt vagyok, engem küldj! (Ézs 6,8(külső hivatkozás))

Tehát Krisztusért járva követségben, mintha Isten kérne általunk: Krisztusért kérünk, béküljetek meg Istennel! (2Kor 5,20(külső hivatkozás))

Olvasmányok: Jób 1,1–22(külső hivatkozás) és Lk 10,25–37(külső hivatkozás)

 

Lelki útravaló a mai napra

Napközis táborunkban úgy szoktuk feldolgozni a bibliai történetet, hogy el is játsszuk rögtönzött színdarab keretében. Én mesélem, a gyerekek pedig a szerepüknek megfelelően mozognak. Mindig nagy a tolongás egyik vagy másik szerepre, és mivel az elmélyítés miatt amúgy is többször szeretném eljátszatni velük, legalább van indok, hogy új szereposztásban újra halljuk az igeszakaszt.
Konfirmandus táborunkat gyülekezeti házunknál szoktuk tartani, ahol magunk gondoskodunk a reggeliről, vacsoráról, így minden napra vannak kijelölt „naposaink”. Ők készítik elő a terepet, és ők pakolnak el. Van, amikor könnyen beosztjuk a heti rendet, van azonban, amikor nem kíséri túl nagy lelkesedés e szolgálati lehetőséget. (Bár utólag már élményként emlegetjük a mosogatós sztorikat.)
Ézsaiásnak különleges élményben van része. Látomásban az Úrral találkozik, és a bűnei alól való feloldozás után egy kérdést hall: „Kit küldjek el, ki lesz a követünk?” S ő lelkesen jelentkezik a prófétai szolgálatra: „Itt vagyok, engem küldj!”
Mi vajon készek vagyunk-e elindulni ma a szolgálat útján? Elmondani, amit Isten ránk bízott. Megtenni, ami másokat Isten akaratával szembesíti. Gúny tárgyává válni az Úr ügye miatt, vagy éppen hozzájárulni bizonyságtételünkkel valakinek a megtéréséhez. Lehet jelentkezni…

*

Hálát adok neked, Uram, hogy ma is hallhatom szavad, és hogy nekem is lehetőséget adsz a szolgálatra. Bocsáss meg, hogy sokszor hiányzik belőlem a lelkesedés. Köszönöm, hogy megtisztítottad szívemet, gondolataimat, szavaimat, és hogy te készítesz fel a feladatra, amelyet végezhetek. Vezess, kérlek, Szentlelkeddel, hogy úgy és akkor szóljak és cselekedjek, ahogy és amikor te jónak látod. Ámen.

Szerző: Hulej Enikő

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."